Syltede agurker

Opskrift på hjemmelavet agurkesalat

Syltede agurker kan også gå under navnet agurkesalat eller råsyltede agurker og de er super nemme at lave. Det kræver få ingredienser og de kan spises allerede efter et par timer på køl.

Jeg bruger mit mandolinjern til at skære agurken på, da det giver fine ensartede skiver. Jeg kan godt lide at skære agurken i lidt tykkere skiver, så jeg bruger derfor den tykkeste indstilling på mandolinjernet. Tykkere skiver giver agurkesalaten lidt mere bid og det sætter jeg pris på.

Jeg plejer at bruge æbleeddike til mine råsyltede agurker, da jeg synes den giver en skøn smag til agurkerne, men almindelig lagereddike kan også sagtens bruges. I opskriften har jeg ikke tilsat andre smagsgivere end et par peberkorn, men prøv fx at tilsætte dild, laurbærblade eller chili.

Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble

Hotdog med syltede agurker

Find opskriften på syltede agurker her:

Syltede agurker

Ingredienser
  • 1 agurk
  • 2 dl eddike fx æbleeddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. peberkorn
Fremgangsmåde
  • Skær agurken i tynde skiver og kom agurkeskiverne i et skoldet glas.
  • Kog eddike og vand op med sukker og peberkorn. Rør rundt til sukkeret er opløst.
  • Hæld lagen over agurkeskiverne og kom låg på glasset.
  • Lad agurkerne trække et par timer i køleskab inden servering.
Syltede agurker

Syltede agurker på hotdog

Der hvor jeg oftest bruger agurkesalat er, når der er hjemmelavede hotdogs på menuen. Hotdogs kan laves i et utal af avancerede varianter, men jeg er nu mest til den helt klassiske. Et lækkert brød (gerne hjemmebagt), en kvalitetspølse, ketchup (fra Heinz, selvfølgelig), remoulade, sød sennep, syltede agurker og løg (enten ristede, rå eller syltede). Mere skal der ikke til for at gøre mine smagsløg glade og tilfredse.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Hotdog med syltede agurker

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username