Kartoffelbåde i ovn med hvidløg og timian

Opskrift på ovnkartofler med hvidløg og timian

Disse kartoffelbåde i ovn med hvidløg og timian er det perfekte tilbehør til din aftensmad. Forleden serverede jeg dem til et kyllingefarsbrød og en græsk grønkålssalat, som det ses på billedet nedenfor, men kartoflerne passer til det meste.

Læs også: Opskrift på den klassiske broccolisalat

Kartoffelbåde i ovn er nemt og lækkert tilbehør

Ovnkartofler er nok den slags tilbehør, vi oftest laver herhjemme. Det er nemt og kan varieres i det uendelige. Oftest bliver kartoffelbådene blot vendt i paprika, salt og peber og skal det være ekstra snasket, bliver de toppet med ost, som disse ovnbagte kartoffelbåde med ost. At vende kartoflerne i hvidløg og timian er ret nyt for os og smagen får mig til at tænke på græsk mad, sommer og sol og det er ikke helt skidt i denne mørke tid. Næste gang tror jeg, at jeg også vil lave en skøn tzatziki at dyppe dem i.

Læs også: Opskrift på lækre sesamkartofler

Kartoffelbåde i ovn med hvidløg og timian

Opskrift på kartoffelbåde i ovn med hvidløg og timian

Kartoffelbåde i ovn med hvidløg og timian

2 personer
Ingredienser
  • 400 gram kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian finthakket
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Skræl kartoflerne og skær dem i både.
  • Bland olivenolie, presset hvidløg, finthakket frisk timian, salt og peber i en skål.
  • Vend kartoffelbådene i marinaden.
  • Fordel kartoffelbådene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter til de er let gyldne.

Flere opskrifter på lækkert tilbehør

Jeg har en stor kategori her på bloggen, der hedder salater og tilbehør. Her kan du finde en masse inspiration til salater, dips, dressinger, kartofler, som du kan servere som tilbehør til din aftensmad. Denne gulerodssalat med persille og granatæble er bloggens mest læse salatopskrift og min opskrift på hummus med soltørrede tomater er en af mine personlige favoritter. Tryk HER for at blive inspireret og find din personlige favorit.

Læs også: Opskrift på kylling i peanut butter sauce

Kartoffelbåde i ovn med hvidløg og timian

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username