Juleopskrifter

Julens opskrifter

Der begynder så småt at komme gang i bloggens juleopskrifter og med kun en uge til 1. december er det vel med god grund.

Herhjemme er julestemningen også så småt ved at indfinde sig. Vi har været en tur i et julepyntet Tivoli, jeg har pyntet op til jul og pakket alle Mille pakkekalendergaver ind. I går var vi til årets første julefrokost og i dag skal vi til den årlige julebagedag hos mine forældre. Jeg elsker jul!

Herunder finder I mine opskrifter på alt fra hjemmelavede æbleskiver og kringle til risengrød, klatkager og julede salater.

Æbleskiver

Æbleskiver og julekringle

Jeg elsker æbleskiver og hvis jeg selv skal sige det, så bager jeg verden bedste. Min opskrift på æbleskiver er ikke alt for sød, da de jo skal dyppes i rigelige mængder sød marmelade og flormelis. Jeg har faktisk allerede bagt årets første portion æbleskiver og kommet dem i fryseren. Dermed kan jeg forkæle mine barselsgæster med hjemmebagte æbleskiver, når lillebror engang har meldt sin ankomst.

En andet af bloggens søde juleopskrifter er denne julekringle med appelsinremonce. Den skal jeg helt sikkert selv have bagt i løbet af december.

Julekringle med appelsinremonce
Risengrød

Risengrød og klatkager

Risengrød er jo en rigtig december-klassiker. For mange er det en tradition at spise risengrød den 1. eller 23. december, men ikke her. Den eneste tradition jeg har omkring risengrød er, at der altid bliver lavet en kæmpe portion, så der er nok til at lave klatkager af resterne.

Jeg laver altid risengrød i en støbejernsgryde, så jeg slipper for at grøden brænder på, hvis jeg ikke rør i den konstant. Se hvordan jeg gør HER.

Klatkager
Rødkålssalat med spinat, persille og appelsin

Salater til julemiddagen

For at det hele ikke bliver alt for sukkersødt, tænker jeg at slutte dette indlæg af med en række salater, der passer perfekt til julemiddagen. Kål og nødder er det gennemgående tema, da jeg personligt mener, at sprød kål og knasende nødder passer perfekt til den ellers “bløde” julemad.

Rødkålssalat med spinat og appelsin

Grønkålssalat med rødkål og saltede valnødder

Hvidkålssalat med æble, nødder og persille

Rødkålssalat med æble, tranebær og mandler

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.