Hummus med soltørrede tomater

Den klassiske kikærtedip med et twist

De fleste er bekendt med den klassiske hummus. Her har jeg givet den klassiske kikærtedip et simpelt twist ved at tilsætte soltørrede tomater og jeg må sige, at jeg synes, at det klæder den. Hummus med soltørrede tomater smager bare af en smule mere og er den perfekte dip til grøntsagsstænger eller som smørelse i en sandwich.

Læs også: Kylling i peanut butter sauce

Hummus med soltørrede tomater

Find den nemme opskrift på hummus med soltørrede tomater her:

Hummus med soltørrede tomater

Ingredienser
 • 1 dåse kikærter
 • 125 gram soltørrede tomater drænet vægt
 • Saft fra 1⁄2 citron
 • 1 spsk. tahin
 • ½ dl olivenolie
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk. spidskommen
 • Salt
 • ½-1 dl vand
Fremgangsmåde
 • Dræn og skyl kikærterne og kom dem i en foodprocessor/blender sammen med soltørrede tomater, citronsaft, tahin, olivenolie, hvidløg og spidskommen.
 • Blend til en lind puré og tilsæt gradvist vand, indtil du opnår den ønskede konsistens.
 • Smag den hjemmelavede hummus til med spidskommen, citronsaft og salt.
Hummus med soltørrede tomater

Hummus til frokost

Jeg har altid synes, at frokost i weekender og ferier er det sværeste måltid. På arbejdet er det nemt med en kantine, men nu hvor jeg er på barsel de næste mange måneder, skal jeg selv stå for frokosten på både hverdage og i weekender. Jeg har derfor besluttet at gøre en ekstra indsats for, at det ikke hver dag skal ende med kedelige rugbrødsmadder, ingenting eller nemme usunde løsninger.

I dag lavede jeg lynhurtigt denne hummus med soltørrede tomater. Det tog vitterligt ingen tid, da jeg brugte kikærter fra dåse. Jeg kom den nylavede hummus i en bagel sammen med lidt grønt og et par skiver parmaskinke. Det var et formidabelt måltid og jeg glæder mig allerede til at gentage successen i morgen.

Bagels er generelt bare en kæmpe favorit herhjemme for tiden og jeg har stort set altid bagels i fryseren. I øjeblikket er det disse grove bagels og de kan klart anbefales. De tør lynhurtigt op og efter en hurtig tur i ovnen eller på brødristeren, smager de næsten som helt nybagte bagels.

Læs også: Havregrynsboller

Hummus med soltørrede tomater

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username