Græskarkage

Krydret kage med hokkaido græskar

Det er græskarsæson, det er fredag og jeg har barsel. Behøver jeg flere undskyldninger for at spise denne græskarkage med frosting til frokost?

Jeg bagte kagen i går og den er mindst lige så lækker og svampet i dag, som da jeg hev den ud af ovnen i går. Og den dufter himmelsk! Jeg lyver ikke, når jeg siger, at det er en af de bedste kager, som jeg har bagt i nyere tid. Hvis du har bageplaner i weekenden, så synes jeg helt sikkert, at du skal give denne et forsøg!

Græskarkagen kan sagtens fryses, men frostingen kan ikke. Jeg lavede selv halv portion af frostingen og kom den kun på halvdelen af kagen. Den anden kagehalvdel blev smidt i fryseren så snart kagen var afkølet. Jeg elsker at have kage i fryseren til uventede gæster.

Er du mere til muffins, så kan dejen også sagtens bruges til græskarmuffins. Fordel blot dejen i 12 smurte muffinsforme, og bag bag dem ved 175 grader i cirka 20 minutter.

Læs også: Nem chokoladekage

Græskarkage

Find den nemme opskrift på græskarkage her:

Græskarkage med cream cheese frosting

1 springfrom (24 cm)
Ingredienser
  • 1/2 hokkaido græskar cirka 400 gram
  • 200 gram blødt smør
  • 200 gram rørsukker
  • 3 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær kan undlades
  • 1/2 tsk. salt
Cream cheese frosting
  • 150 gram blødt smør
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram flødeost
  • Citronsaft
Fremgangsmåde
  • Riv græskarret groft. Hvis det er økologisk, behøver du ikke at skære skrællen af.
  • Pisk det bløde smør med rørsukker og æg.
  • Vend det groftrevne græskar i.
  • Bland hvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme, stødt ingefær og salt i en skål og vend derefter de tørre ingredienser i de våde.
  • Bland dejen godt og fordel den i en smurt springfrom (cirka 24 cm).
  • Bage græskarkagen ved 175 grader i 45-50 minutter. Den skal føles fast men luftig.
  • Lad kagen køle helt af.
Cream cheese frosting
  • Pisk det bløde smør med flormelis.
  • Tilsæt flødeost og pisk igen.
  • Smag frostingen til med citronsaft.
  • Kom frostingen på den afkølede kage. Du kan enten bruge en sprøjtepose eller blot smøre det ud med en spatel.
  • Opbevar kagen på køl til den skal serveres.
Noter
  • Græskarkagen kan fryses, men frostingen kan ikke. Jeg lavede halv portion af frostingen og kom den kun på halvdelen af kagen. Den anden halvdel blev smidt i fryseren så snart kagen var afkølet.
  • Dejen kan også bruges til græskarmuffins. I stedet for at komme dejen i en springform fordeles den i 12 smurte muffinforme, som bages ved 175 grader i cirka 20 minutter.
Græskarkage