Hjemmelavede kyllingenuggets

Hjemmelavede kyllingenuggets

Kylling er nok den kødtype, som vi spiser allermest af herhjemme. Heldigvis kan kylling tilberedes på alverdens måder, så det bliver aldrig hverken kedeligt eller ensformigt. Hjemmelavede kyllingenuggets er en af de nemmeste måder at tilberede kylling på og det smager himmelsk! Kombinationen af det sprøde ydre og det saftige indre får ihvertfald mine tænder til at løbe i vand bare ved tanken.

Denne gang serverede jeg mine kyllingenuggets med en omgang pasta med hjemmelavet tomatsauce og gnavegrønt. Skal det være ekstra snasket, så vil disse ovnbagte kartoffelbåde med ost være fantastiske til, og skal det være lidt sundere, vil en salat som denne med perlebyg og sojaristede mandler passe fint til. Bønnefritter vil også gøre det fremragende til. Det er heldigvis fuldkommen op til din smag og dit humør hvordan du vil serverer dine kyllingenuggets.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Hjemmelavede kyllingenuggets

Find den nemme opskrift på hjemmelavede kyllingenuggets her:

Hjemmelavede kyllingenuggets

4 personer
Ingredienser
  • 600 gram kyllingebryster eller kyllingeinderfilet svarer til cirka 3 kyllingebryster
  • 3,5 dl rasp
  • 2 æg
  • 2 tsk. paprika
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
Serveringsforslag
  • Frisk pasta med hjemmelavet tomatsauce find opskriften nedenfor
  • Gnavnegrønt fx gulerødder, peberfrugt, agurk og cherrytomater
Fremgangsmåde
  • Skær kyllingen ud i mindre bidder.
  • Mål raspen af i et decilitermål og hæld en lille smule ud i en dyb tallerken. Det er nemmest at få raspen til at hænge fast på kyllingestykkerne, hvis raspen ikke er helt våd. Derfor er det en god ide kun at hælde en lille smule rasp op i tallerkenen af gangen.
  • Pisk æg med paprika, salt og peber i en anden dyb tallerken.
  • Vend kyllingestykkerne i først æg og derefter rasp og læg dem så på en tallerken eller et skærebræt, så de er klar til at blive stegt.
  • Steg de panerede kyllingestykker i rigeligt med smør ved lav varme. Paneringen bliver hurtig mørk, så det er vigtigt at stege ved lav varme, så kyllingen når at blive gennemstegt.
  • Server fx de hjemmelavede kyllingenuggets med frisk pasta, tomatsauce og gnavegrønt. Du finder opskriften på hjemmelavet tomatsauce herunder.
Hjemmelavede kyllingenuggets

Find den nemme opskrift på pasta med hjemmelavet tomatsauce her:

Pasta med hjemmelavet tomatsauce

2 personer
Ingredienser
  • 1 lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk. oregano
  • Salt og peber
  • 250 gram frisk pasta
  • Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
  • Hak rødløget fint og pres hvidløget. Steg begge dele i olivenolie til løgene er klare.
  • Tilsæt hakkede tomater.
  • Skræl gulerødderne og riv dem groft.
  • Tilsæt revne gulerødder og oregano til tomatsaucen og lad saucen simre et par minutter. Kog pasten imens.
  • Smag tomatsaucen til med salt og peber.
  • Server tomatsaucen som den er eller blend den for en mere børnevenlig version.
Hjemmelavede kyllingenuggets
  • Hvis du endnu ikke ved hvad du skal have til
  • Simpelt men godt Herhjemme glder vi os efterhnden til weekend
  • Instagrambugner af perfekt bagvrk Smukke hjemmebagte rundstykker brd med en
  • Det bedste ved pizza om lrdagen er pizza til frokost
  • Biksemad var hvad det kunne blive til i dag
  • Om lidt skal vi fejre fdselsdag for Magnus med denne
  • Fdselsdagsgsterne er smuttet lillefisen er puttet og oprydningen er slut
  • Den sidste mneds tid har min opskrift p ggemuffins med