Risfad med kylling, karry og grønt

En nem opskrift på alt-i-et-fad

Dette risfad med kylling, karry og grønt er lynhurtigt røget ind på min top tre over nemme og velsmagende hverdagsretter. Retten er en såkaldt alt-i-et-fad-ret og det er noget nær det nemmeste der findes. Ikke engang risene skal koges ved siden af. Grønt, karry, ris og væske blandes i et fad og et par kyllingelår placeres ovenpå. Retten skal derefter have 45 minutter i ovnen og så er der mad. Det er nemt, smager hamrende godt og er yderst børnevenligt.

Af grønt har jeg denne gang proppet peberfrugt og squash i retten, da det var hvad jeg havde. Du kan dog bruge næsten hvad som helst og retten er derfor god til at få tømt ud i køleskabet. Prøv fx med revet gulerod, champignons, bladselleri eller lidt fintsnittet kål.

For et peppe retten lidt op, plejer jeg at servere lidt topping til ala ristaffel. På billederne her har jeg toppet med æble i tern, mangochutney og saltede peanuts. Andre toppingforslag kunne være banan, rosiner, frisk persille, kokos eller forårsløg.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Risfad med kylling, karry og grønt

Find opkriften på risfad med kylling, karry og grønt her:

Risfad med kylling, karry og grønt

4 personer
Ingredienser
  • 600-700 gram kyllingelår cirka 6 stk.
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille squash
  • 1 spsk. karry
  • 3 dl ris
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1/2 L hønsebouillon
  • Salt og peber
Toppingforslag
  • Mangochutney
  • Æble i tern
  • Saltede peanuts
Fremgangsmåde
  • Hak løget fint, pres hvidløgene, skær peberfrugten ud i små tern og riv squashen.
  • Bland alle grøntsagerne i et ovnfast fad, kom karry, salt og peber i og vend rundt.
  • Hæld de rå ris i fadet.
  • Overhæld ris og grøntsager med kokosmælk og hønsebouillon og vend rundt.
  • Gnid kyllingelårene ind i salt og peber og placer dem øverst i fadet.
  • Kom fadet i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
  • Server retten med topping og evt. godt stykke brød til.

Læs også: Sådan laver du en hjemmelavet hønsebouillon

Risfad med kylling, karry og grønt