En madplan giver mere overskud i hverdagen

Så er det weekend! Har du nogen gode planer? Vi har en enkelt fødselsdag i morgen og ellers er der bare dømt tid til afslapning. Mille er begyndt at sove elendigt om natten, så denne weekend har været yderst tiltrængt.

I dag eller i morgen skal jeg også have lavet madplan og handlet ind til ugen der kommer. Især nu, hvor vi sover dårligt om natten, er det vigtigt for mig, at ugens måltider er planlagt på forhånd. Det giver os altså bare meget mere overskud i hverdagen.

Herunder finder du et fint eksempel på en madplan for næste uge. Brug den som den er eller pluk dine favoritter og kom dem på din egen madplan.

Husk at læse: Sådan bruges mine madplaner

Madplan uge 8

Mandag: En nem gryderet med kylling er perfekt til en mandag aften. Jeg foreslår denne kylling i peberfrugtsauce, der både er nem at lave og som smager helt fantastisk.

Tirsdag: Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade er en klassiker. Server dem fx med ovnbagte kartofler eller rodfrugter.

Onsdag: Restedag!

Torsdag: En ret jeg helt sikkert skal spise denne uge er denne røde karry med oksekød. Det er alt for længe siden, at jeg har lavet den!

Fredag: Koteletter med brun farin, hvidløg og urter er en skøn og anderledes måde at tilberede koteletter på. Server en skøn salat til og evt. lidt ovnbagte kartofler eller rodfrugter.

Lørdag: Hvad med at fejre lørdagen med en omgang nemme fladbrød med græsk marineret kylling, tomatsalsa og tzatziki. Selvom retten består af flere elementer, er den faktisk overraskende hurtig og nem at lave. Du skal dog huske, at kyllingen lige skal nå at marinere et par timer før tilberedning.

Søndag: Restedag!

Ugens søde: Min opskrift på bananpandekager med havregryn er virkelig populær disse dage og derfor skal lige præcis den opskrift selvfølgelig være denne uges søde indslag. Bananpandekager er pandekager lavet på banan, æg og havregryn og er helt uden tilsat sukker.

Bananpandekager med havregryn