Hakkebøffer i fad med tomatsauce og grønt

Hakkebøffer i fad – en nem og smagfuld hverdagsret

Koteletter i fad er en vaskeægte klassiker, men har du prøvet at skifte koteletterne ud med hakkebøffer? Det er G-E-N-I-A-L-T! Hakkebøffer i fad er ihvertfald røget direkte ind på top 10 over lækre hverdagsretter herhjemme. Ja, selv den mindste spiser med stor fornøjelse.

Retten består af hakkebøffer, der lige bliver brunet på panden, og en skøn tomatsauce med bacon, fløde, pikantost og en masse grønt. I opskriften har jeg brugt porre, peberfrugt og champignon, men squash, gulerødder eller frisk spinat vil helt sikkert også smage skønt i. Jeg holder af at servere retten med ris og en god skive brød, men den går også fint til både pasta og ovnbagte kartofler.

Du kan sagtens lave retten aftenen før og opbevare den på køl, så den blot skal varmes inden servering. Har du haft retten stående i køleskabet, skal du bare være opmærksom på, at den skal have lidt længere tid i ovnen. Jeg plejer at give den 20-25 minutter ved 200 grader, når retten er køleskabskold.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Hakkebøffer i fad med tomatsauce og grønt

Find den nemme opskrift på hakkebøffer i fad med tomatsauce og grønt her:

Hakkebøffer i fad med tomatsauce og grønt

4 personer
Ingredienser
  • 400 gram hakket oksekød
  • 150 gram bacon i tern
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 gram champignon
  • 2 porrer
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl fløde
  • 100 gram pikant flødeost
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Serveringsforslag
  • Ris
  • En god skive brød
Fremgangsmåde
  • Form hakkekødet til fire hakkebøffer og krydr dem salt og peber på begge sider.
  • Steg hakkebøfferne ved høj varme på en pande. De skal blot brunes på begge sider.
  • Læg hakkebøfferne i et ovnfast fad.
  • Skær baconen i tern og hak løg og hvidløg fint. Skær champignon og porrer i skiver og de røde peberfrugter i strimler.
  • Steg baconen på panden og tilsæt løg og hvidløg. Steg til løgene er klare og tilsæt så champignon, porrer og peberfrugt.
  • Tilsæt de hakkede tomater, fløden og den pikante ost og vendt rundt.
  • Tilsæt paprika, oregano og basilikum og lad saucen simre i et par minutter før du smager den til med salt og peber.
  • Hæld saucen over hakkebøfferne og bag retten i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
  • Server retten med ris og en god skive brød.

Inspirationen til opskriften har jeg fundet her.

Flere nemme hverdagsretter i fad

Det smarteste ved hverdagsmad i fad er, at det kan laves på forhånd. Dermed skal man blot huske at tænde ovnen og sætte fadet ind en halv times tid i spisetid på de dage, hvor tid og overskud er en mangelvare. To gode eksempler på aftensmad i fad er dette pastafad med kylling og mascarpone og denne kylling med mozzarella og parmaskinke på bagte grøntsager. Begge dele er virkelig nemt og hurtigt at forberede og smager skønt. Der er selvfølgelig også klassikeren lasagne, som også kan laves på forhånd. Når jeg laver lasagne, så laver jeg altid to og kommer den ene i fryseren. Så kan den altid bare tages op, toppes med ost og kommes i ovnen, når aftensmaden en dag skal være ekstra nem.

Læs også: Kylling i peanut butter sauce

Hakkebøffer i fad med tomatsauce og grønt