Gulerodskage

Den bedste opskrift på svampet gulerodskage

Den klassiske gulerodskage går aldrig af mode og passer til alle anledninger. Her får du opskriften på en skøn krydret kage med gulerod toppet med en silkeblød frosting lavet af flødeost, flormelis og et strejf af citron og vanilje. Lyder det ikke bare lækkert?

Jeg kommer altid rigeligt med gulerødder i min kage. Det synes jeg gør den ekstra svampet og lækker. Selvom det kan være svært, når den himmelske duft af nybagt kage spreder sig i dit køkken, så husk, at en gulerodskage smager bedst helt kold. Faktisk bliver den kun bedre af at stå et døgns tid i køleskabet før servering.

Læs også: Brownie med karamel og havsalt

Gulerodskage

Find den nemme opskrift på gulerodskage her:

Gulerodskage med cream cheese frosting

Ingredienser
  • 3 æg
  • 125 gram brun farin
  • 125 gram sukker
  • 150 gram smør
  • 200 gram mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. salt
  • 350 gram revet gulerod
Cream cheese frosting
  • 200 gram flødeost neutral
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 drys vaniljepulver eller korn fra 1/2 vaniljestang
  • 1 tsk. citronsaft
Serveringsforslag
  • 1 lille håndfuld mandler
  • Revet citronskal
Fremgangsmåde
  • Pisk æggene med brun farin og sukker.
  • Smelt smøren og bland den i æggemassen.
  • Bland de tørre ingredienser i en anden skål og si dem i æggemassen. Vend godt rundt.
  • Vend de revne gulerødder i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (cirka Ø22).
  • Bag gulerodskagen ved 175 grader i 45-50 minutter.
Cream cheese frosting
  • Rør flødeost, flormelis, vanilje og citronsaft godt sammen.
  • Smør frostingen på en helt afkølet kage.
  • Pynt evt. kagen med grofthakkede mandler og revet citronskal. Hvis du ønsker at pynte kagen med hakkede mandler, anbefaler jeg, at du rister dem på en tør pande inden, at du hakker dem groft.
Noter
Kagen smager bedst kold, så opbevar den gerne i køleskabet.
Kagen smager endnu bedre dagen derpå, så lav den gerne dagen før.

Flere opskrifter med gulerod

Gulerod er en fantastisk grøntsag at bage med, fordi den er fyldt med sødme. Foruden gulerodskage, så bager jeg forholdvis tit disse gulerodsbrud. Jeg holder af at spise dem uden noget og de er derfor den perfekte snack til at tage med på farten eller i madpakken. Man kan selvfølgelig også sagtens spise dem som almindelige gulerodsboller med smør og ost, hvis det er at foretrække. Gulerødderne gør, at bollerne ikke bliver så hurtigt tørre, hvilket jo er en kæmpe fordel.

Gulerod gør det også godt i salater og varme retter. Jeg har altid gulerødder i køleskabet og bruger dem stort set dagligt. En af mine yndlingssalater er denne gulerodssalat med persille og granatæble, der simpelthen bare passer til alt. Af varme retter med gulerod kan jeg anbefale denne kylling i peanut butter sauce eller en klassisk lasagne.

Læs også: Bananpandekager med havregryn

Gulerodskage

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.