Chili Con Carn

Nem opskrift på chili con carne

En chili con carne er en rigtig familieklassiker og kan laves på et utal af måder. I min version er der både bønner og mørk chokolade, men ingen chili.

En chili con carne behøver nemlig ikke at være stærk. Jeg bryder mig ikke synderligt om stærk mad og der skal ikke meget til før jeg finder stærk mad uspiselig. I stedet for chili bruger jeg chilibønner fremfor kidneybønner og en masse cayennepeber. Det synes jeg giver retten rigeligt med dejlig smag og så gør det retten yderst børnevenlig. Er du vild med stærk mad eller bruger du almindelige kidneybønner fremfor chilibønner, så kom endelig lidt frisk, finthakket chili i retten.

Den mørke chokolade runder retten af og jeg synes, at chokolade høre sig til i en chili con carne. Af og til kommer jeg også majs eller revne gulerødder i, for at skrue lidt op for grøntsagsindholdet.

Jeg servere ofte retten med ris. Andre gange servere jeg den som fyld i en tortilla sammen med lidt avocado, salat og cheddarost. En klat god creme fraiche og en håndfuld tortillachips klæder også retten rigtig fint.

En chili con carne bliver bedst, hvis den får lov at stå og simre. Mindst en halv time, men gerne længere. Retten er også yderst frysevenlig, så lav endelig en stor portion og frys resten ned.

Læs også: Tærte med hakket oksekød og feta

Chili Con Carn

Find opskriften på chili con carne her:

Chili Con Carne

4 personer
Ingredienser
 • 400-500 gram hakket oksekød
 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dåse tomatpure
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 dåse chilibønner
 • 1 rød chili valgfri
 • 1 spsk. paprika
 • 2 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. tørret koriander
 • 1 tsk. cayennepeber
 • 1/2 tsk. kanel
 • 30 gram mørk chokolade minimum 70 %
 • Salt og peber
 • Smør eller olie til stegning
Serveringsforslag
 • Ris
 • Creme fraiche
 • Tortillachips eller en skive godt brød
Fremgangsmåde
 • Hak løgene fint.
 • Steg løgene i fedtstoffet ved middelvarme til løgene er klare.
 • Tilsæt det hakkede oksekød og brun kødet godt af.
 • Tilsæt tomatpure, de hakkede tomater og chilibønnerne.
 • Tilsæt alle krydderierne.
 • Lad retten simre ved lav varme i 30 minutter. Kog evt. risene imens.
 • Når retten har simret tilsættes chokoladen.
 • Lad chokoladen smelte og smag til sidst retten til med salt og peber.
 • Server chili con carnen med ris, en god klat creme fraiche og en håndfuld tortillachips eller en skive godt brød.
Chili Con Carn

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username