Risengrød

Det er risengrød (smask, smask, smask)

Risengrød hænger unægteligt sammen med december og jul. I nogen familier spises grøden som tradition den 1. eller 23. december, og hos andre spises den så ofte man har lyst igennem hele december. Nogen laver kun risengrød for at trylle den om til risalamande og andre spiser den hvide julegrød til morgenmad. Herhjemme laver vi risengrød fordi det smager godt og fordi vi elsker klatkager! Uanset grunden, så er det risengrød (smask, smask, smask), der gør næsen rød (smask, smask, smask).

Jeg har længe troet, at der kun var to måder at lave risengrød på. Enten starter man i god tid, og lader grøden stå og hygge sig under dynen i et par timer, eller også rører man i grøden til den er færdig og armene næsten er faldet af. Ingen af måderne har rigtigt virket for mig og jeg har altid fundet risengrød ret besværlig at lave. For nyligt stiftede jeg så bekendtskab med en tredje metode, som gør, at vi helt sikkert kommer til at spise risengrød oftere end vi indtil nu har gjort.

Læs også: Æbleskiver – den bedste opskrift

Risengrød

Opskrift på risengrød i støbejernsgryde

Metoden kræver hverken, at du starter i mega god tid eller at du skal røre til armene falder af. Det eneste den kræver er, at du har en støbejernsgryde. En støbejernsgryde holder nemlig rigtig fint på varmen, så når først gryden er varmet op og grøden er kommet i kog, kan man slukke for blusset, ligge låget på og vente en halv times tid. Derefter skal grøden så blot have et hurtigt opkog og så er der skøn, cremet risengrød klar til servering.

Læs også: Bagt grød med blommer og mandler

Risengrød

Risengrød i støbejernsgryde

2 personer
Ingredienser
 • 2 dl grødris
 • 2,5 dl vand
 • 1 liter sødmælk
 • Salt
Kanelsukker
 • 4 spsk. sukker
 • 2 tsk. kanel
Serveringsforslag
 • Kanelsukker og smør
Fremgangsmåde
 • Kom grødris og vand i en støbejernsgryde og kog op under omrøring. Lad risene koge i 4-5 minutter under omrøring.
 • Tilsæt sødmælk og kog op. Når grøden koger, lægges låget på og der slukkes for blusset. Lad grøden stå og hygge sig i gryden i en halv times tid.
 • Tag låget af og rør rundt i risengrøden. Grøden kan evt. have brug for et hurtigt opkog under omrøring. 
 • Smag grøden til med salt.
 • Bland sukker og kanel og server risengrøden med kanelsukker og smør.

Risengrød

 • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
 • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
 • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
 • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
 • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at
 • Reklame for pillivuytdk Hverdagen ruller og efter et r
 • Reklame for pillivuytdk Solen har skinnet s fint hele
 • Er jeg den eneste der synes at ggekage er strkt