Klatkager

Klatkager af risengrødsrester

Forleden delte jeg en nem opskrift på risengrød i støbejernsgryde. Da jeg skulle tage billeder til opskriften, lavede jeg med vilje en stor portion risengrød, så jeg kunne lave klatkager af resterne dagen efter. Jeg elsker nemlig klatkager. Det gør jeg både fordi de smager himmelsk, men også fordi det er den perfekte måde at bruge en rest risengrød på. I ved, god stil, stop madspil og alt det der. Og så minder de mig om jul og hygge, præcis ligesom æbleskiver gør. Det er som om, at jeg ikke er helt klar til juleaften, før end jeg har fået risengrød, klatkager og æbleskiver. Og gerne alle tre ting mere end en gang i løbet af december måned. 

Læs også: Bananpandekager

Klatkager

Den nemmeste opskrift på pandekager lavet af risengrød

Det er heldigvis helt vildt nemt at lave klatkager. En rest risengrød blandes med mel, æg, sukker og vanilje og steges som små klatter på en pande, som lavede man pandekager. Når man så har lavet sig en fin stak, serverer man dem med en god marmelade, sirup, appelsincurd eller måske endda karamelsauce og en varm kop te, kaffe eller varm kakao. Lyder det ikke bare alt for lækkert? Nogle mener, at pandekagerne er en form for dessert, men jeg mener, at man snildt kan spise dem til morgenmad. Og jeg er sikker på, at en enkelt klatkage eller to også vil hitte stort i børnenes madpakke. Det er jo kun jul en gang om året, ikke?

Læs også: Brownie med karamel og havsalt

Klatkager

Find den nemme opskrift på klatkager her:

Klatkager

10 stk.
Ingredienser
  • 400 gram risengrød
  • 1 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Smør til stegning
Fremgangsmåde
  • Rør den kolde risengrød sammen med hvedemel, æg, sukker og vaniljepulver.
  • Lad dejen hvile mindst en halv times tid i køleskabet – så bliver den nemmere at arbejde med. Den kan også sagtens stå længere.
  • Smelt lidt smør på en pande og læg små klatter af dej. Jeg plejer at bruge 2-3 spsk. dej per klatkage. Vend først klatkagerne, når de ikke længere er flydende på toppen.
  • Server klatkagerne lune med en god marmelade.
Klatkager

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username