Julekringle med appelsinremonce

Julekringle med appelsinremonce

Forleden fik jeg sådan lyst til kringle. Sådan en rigtig snasket kringle med remonce. Jeg havde aldrig prøvet at bage en kringle før, men jeg hoppede i køkkenet og gav det et forsøg. For at give kringlen et lidt julet twist besluttede jeg mig for at komme lidt reven appelsinskal i den ellers så klassiske marcipanremonce og det blev så godt. Det blev faktisk rigtig, rigtig godt. Og det var faktisk overraskende nemt. Jeg vil helt klart anbefale jer at imponere jeres julegæster med en sådan julekringle med appelsinremonce til kaffen.

Læs også: Klatkager lavet med rester fra risengrød

Julekringle med appelsinremonce

En flettet julekringle

Jeg valgte at flette min julekringle, da jeg synes, at det bliver virkelig fint. Og det er altså slet ikke svært. Jeg valgte også ikke at forme kringlen som en kringle, men i stedet lade den forblive en stang, men I kan jo sagtens vælge at gøre det anderledes. Ønsker man ikke at flette kringlen, så folder man bare siderne ind over fyldet i stedet for at skære siderne i strimler først. Ønsker man at forme julekringlen som en rigtig kringle, så anbefaler jeg, at man ruller dejen ud i en længere og smallere firkant, så den er lang nok til at blive formet som en kringle. Man kan også flette kringlen og forme den som en krans, så man får en fin julekringlekrans. Mulighederne er mange og det er heldigvis personen med fingerene i dejen, der bestemmer hvordan julekringlen skal tage sig ud.

Læs også: Kanelsnurrer med remonce af brun farin

Julekringle med appelsinremonce

Find opskriften på julekringle med appelsinremonce her:

Julekringle med appelsinremonce

Ingredienser
Dej
  • 100 gram smør
  • 2 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 450-500 gram hvedemel
Appelsinremonce
  • 85 gram sukker
  • 85 gram marcipan
  • 75 gram blødt smør
  • Skal af 1-2 økologiske appelsiner
Topping
  • Æg til pensling
  • Perlesukker
  • Hakkede mandler
Fremgangsmåde
Dej
  • Smelt smøren og rør mælken og efterfølgende gæren ud heri.
  • Når gæren er opløst tilsættes sukker, salt og kardemomme og til sidst røres melet i lidt af gangen.
  • Lad dejen hæve i en times tid til dobbelt størrelse.
Remonce
  • Ælt sukker, marcipan, blødt smør og appelsinskal sammen til en ensartet masse.
Sådan laves kringlen
  • Når dejen har hævet til dobbelt rulles den ud til en rektangel på cirka 50 x 30 cm på et meldrysset bord.
  • Smør appelsinremoncen ud på midten af dejen i en stribe på langs. Den skal starte et par cm fra toppen og slutte et par cm fra bunden og fylde cirka 1/3 af bredden.
  • Skær siderne i strimler på 2-3 cm i bredden med en skarp kniv. Man skal ikke skære helt ind til fyldet.
  • Fold enderne ind over fyldet og flet kringlen ved at tage en strimmel skiftevis fra højre og venstre side og lægge den ind over fyldet. De sidste to strimler foldes ned under kringlen.
  • Placer kringlen på en bageplade beklædt med bagepapir og lad kringlen efterhæve i en halv times tid.
  • Kringlen pensles med æg, drysses med perlesukker og grofthakkede mandler og bages ved 200 grader i 15-20 minutter.
Julekringle med appelsinremonce
  • Chicken Tikka Masala er en super nem hverdagsret Det eneste
  • Denne ret har lige ramt bloggen Kylling i fldesauce med
  • Madplanen for nste uge har ramt bloggen Disse kyllingefrikadeller med
  • I dag er det den store pandekagedag Skal du bage
  • S er madplanen for nste uge klar p bloggen Planen
  • En mttende salat somdenne med sd kartoffel granatble og quinoa
  • S ligger der en madplan for nste uge klar til
  • Reklame  sushistopfrederiksberg forklede min veninde og jeg med vildt