Pandekager

Julebrunch – en ny juletradition

Min jul bliver i år en del anderledes end den plejer, da jeg for første gang skal holde jul hos mine svigerforældre. Det er faktisk også første gang, at min kæreste og jeg skal holde jul sammen, hvis man altså ser bort fra det år på Maldiverne. Det betyder, at nye traditioner opstår og en af dem er, at vi juledag spiser julebrunch med min familie. Planen er, at vi skal julehygge, åbne gaver og passe på, at vi ikke spiser os alt for mætte i røræg, kringle og pandekager. Der skal jo være plads til både and, risalamande og julegodter senere på dagen.

Jeg lægger hus til festlighederne, men har været så snedig at uddelegere nogle af opgaverne, så jeg ikke skal stå i køkkenet hele morgen. Dejen til de grove koldhævede morgenboller rører jeg sammen aftenen før og julekringlen bager jeg også på forhånd. Min søster kommer med pandekagerne og mine forældre har købt pålæg og laks. Det eneste jeg skal på dagen er derfor at dække bord, skære lidt frugt og lave røræg og bacon. Nemt! Herunder har jeg delt de komponenter, der kommer på bordet til vores julebrunch. Måske I kan bruge det som inspiration til næste gang, at I skal servere brunch til venner eller familie.

Læs også: Toppings til grød (eller yoghurt) – fire lækre opskrifter

Julekringle med appelsinremonce

Inspiration til brunchbordet

Frugt og grønt

Frugt: bær, melon, vindruer, banan og ananas
Grønt: tomat, agurk, rød peberfrugt og avocado

Brød

Rugbrød
Koldhævede boller

Kød, fisk og æg

Røræg
Brunchpølser
Bacon
Røget laks
Pålæg (forskellige pølser og skinke)

Sødt

Pandekager med ahornsirup
Julekringle (det kunne også have været disse kanelsnurrer)
Marmelade

Mejeri

Skyr med bærkompot og granola
Ost
Smøreost
Smør

Drikkevarer

Juice
Kaffe/te
Kakaomælk

Hvad plejer I at komme på brunchbordet? Del meget gerne jeres ideer i kommentarfeltet.

Honningristet granola

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.