Grønkålssalat med sprøde kikærter

En skøn grønkålssalat som tilbehør til aftensmaden

Når det kommer til kål i salater, er grønkål helt klart min yndlingskål. Jeg har efterhånden en del opskrifter på salater med grønkål her på bloggen, men jeg håber, at I kan klare endnu en? Denne grønkålssalat med sprøde kikærter fortjener ihvertfald en plads i mit opskriftsarkiv.

Jeg køber stort set alt grønkål, der er snittet og klar til brug. Det er nemt og jeg synes, at det kan være ret bøvlet at skylle de krusede blade ordenligt. Ulempen ved at købe grønkålen snittet og klar til brug er, at den ikke kan holde lige så længe som hvis man købe grønkålsstængler. Når jeg ikke at bruge hele posen, så koger jeg grønkålen i to minutter, hælder vandet fra og fryser den. Den frosne grønkål kan derefter bruges i fx en greenie eller i denne thaisuppe med kylling og grønt. Blot et lille tip.

Læs også: Bulgursalat med grønkål og granatæble

Grønkålssalat med sprøde kikærter

Grønkålssalat med sprøde kikærter

Grønkål kan godt være en smule bitter og i denne grønkålssalat er den finthakkede grønkål derfor vendt i en sød olie-eddikedressing. Det gør grønkålen blød og lækker uden at den mister sin sprødhed. Grønkålen er derefter blandet med agurk, vindruer og bredbladet persille og toppet med sprøde kikærter. De sprøde kikærter giver et fint knas til salaten og de er heldigvis nemme at lave. Jeg har vendt dem i røget paprika og en smule chili, så de får en skøn røget smag med lidt kant.

Læs også: Broccolisalat med bacon, tranebær og cheddar

Grønkålssalat med sprøde kikærter

Find opskriften på grønkålssalat med sprøde kikærter her:

Grønkålssalat med sprøde kikærter

Ingredienser
  • To store håndfuld grønkål
  • 1/2 agurk
  • To håndfulde røde vindruer
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
Sprøde kikærter
  • 1 dåse kikærter
  • 1/2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 drys chilipulver
  • Salt
Dressing
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 spsk. rødvinseddike
  • 1/2 spsk. citronsaft
  • 1/2 spsk. akaciehonning
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
Sprøde kikærter
  • Vend kikærterne med olivenolie, røget paprika, chilipulver og salt og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Rist kikærterne i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter til de er gyldne og sprøde. Rør i dem hvert femte minut for det bedste resultat.
  • Lad kikærterne køle helt af inden de kommes på salaten.
Grønkålssalat
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
  • Snit grønkål fint og vend den i dressingen.
  • Skær agurken i tern og halvér vindruerne. Bland begge dele i salaten.
  • Hak den friske persille fint og bland den i salaten.
  • Top salaten med de afkølede sprøde kikærter lige inden servering.
Grønkålssalat med sprøde kikærter
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg tnker at dagen fr dagen
  • Godt nytr! nytr kransekage lifebynanfood
  • Godt nytr! Kom du godt ind i det nye r?
  • S blev det hverdag! Allerede? Hvad med at starte ret
  • Flger du min madplan? I s fald skal du have
  • Nr man kommer hjem efter en lang arbejdsdag er det
  • Chili con carne er en perfekt vinteret Rygende varm og
  • Vegetarisk indisk korma  bagt pasta med kylling og bacon