Thaisuppe med kylling og grønt

En thaisuppe med kylling, grønt og masser af smag

I takt med at det bliver koldere og mørkere, stiger min lyst til rygende varme supper. Nogen gange bliver det blot en klassisk tomatsuppe eller kartoffelsuppe og andre gange drømmer jeg mig mod mere eksotiske himmelstrøg og bikser en skøn thaisuppe sammen. Denne thaisuppe er fyldt med kylling, grønt og masser af smag og så tager den kun omkring 30 minutter at lave.

Læs også: Hokkaidosuppe

Thaisuppe med kylling og grønt

Opskrift på thaisuppe med kylling og grønt

Det er rigtig nemt at lave en skøn thaisuppe. Den gode, krydrede smag kommer primært fra karrypasta, og suppens cremede konsistens skyldes, at suppen er fyldt med lækker kokosmælk. Denne variant er fyldt med sød kartoffel, gulerødder og grønkål, men de fleste grøntsager kan faktisk bruges. Prøv fx med rød peberfrugt, almindelige hvide kartofler, selleri eller spinat. Udover grøntsager har jeg kommet kylling og risnudler i suppen, men kyllingen kan sagtens undlades, hvis man ønsker en vegetarisk suppe. Hvor stærk suppen skal være styres af mængden af karrypasta. Ønskes en stærk suppe tilsættes lidt mere karrypasta og ønskes en mild suppe, tilsættes der lidt mindre. Mængden af karrypasta opgivet i opskriften giver en mediumstærk suppe.

Læs også: Kartoffelsuppe

Thaisuppe med kylling og grønt

Thaisuppe med kylling og grønt

4 personer
Ingredienser
  • 2 kyllingebryster
  • 1 rødløg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 2 spsk. rød karrypasta
  • 1 lille sød kartoffel cirka 150 gram, skrællet vægtl
  • 2 gulerødder cirka 150 gram, skrællet vægt
  • 1 liter kyllingbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • Saften fra 1/2 lime
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 stor håndfuld grønkål
  • 100 gram risnudler
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Topping
  • 1/2 rødløg
  • 1 lime
  • Frisk koriander
Fremgangsmåde
  • Kog kyllingebrysterne i letsaltet vand i 20-25 minutter til de er gennemkogt. Brug to gafler til at trække kødet fra hinanden.
  • Snit rødløg fint og steg rødløg, hvidløg, ingefær og karrypasta i fedtstoffet i et par minutter.
  • Skræl den søde kartoffel og gulerødder og skær dem ud i mundrette tern.
  • Tilsæt sød kartoffel og gulerødder sammen med kyllingbouillonen.
  • Lad retten simre i 10 minutters tid til de søde kartoffeltern og gulerodstern er møre.
  • Kog imens risnudlerne efter anvisningen på pakken.
  • Når kartoffeltern og gulerodstern er møre tilsættes kokosmælk, limesaft og rørsukker.
  • Tilsæt grønkål, risnudler og kylling og varm retten igennem.
  • Rør rundt og smag til med rørsukker, limesaft, karrypasta, salt og peber.
  • Server evt. suppen med topping som fx rødløg, lime og koriander.
Noter
Ønskes en stærk suppe tilsættes lidt mere karrypasta og ønskes en mild suppe, tilsættes der lidt mindre. Mængden af karrypasta opgivet i opskriften giver en mediumstærk suppe.

 

Thaisuppe med kylling og grønt

  • Godmorgen fredag Lige om hjrnet venter weekend december og jul
  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang
  • Koteletter i fad med grntsager og kokosmlk En klassiker i