Indisk chicken tikka masala-1

Indisk chicken tikka masala – en ny hverdagsfavorit

Herhjemme er vi vilde med indisk mad. Favoritten har længe været den klassiske butter chicken eller denne coconut chicken med grov salsa, som smager lidt hen af butter chicken uden at indeholde smør, men nu har butter chicken altså fået skarp konkurrence af denne chicken tikka masala. De sidste to uger har vi fået retten fire gange, så opskriften kunne komme til at sidde lige i skabet og jeg tænker, at der ikke går lang tid før jeg endnu engang sætter en gryde med rygende varm chicken tikka masala på bordet.

Opskrift på indisk chicken tikka masala

Chicken tikka masala af en skøn, krydret gryderet med kylling, der oftest serveres med ris eller naanbrød. Kyllingen er marineret i en skøn yoghurtmarinade og selve saucen er en skøn tomatsauce rundet af med en smule fløde. Krydderiet, der gør en chicken tikka masala til noget særligt, er garam masala, der er en krydderiblanding af spidskommen, kardemomme, koriander, sort peber, nellike, kanel, cayennepeber. Kyllingen skal helst gerne marinere i mindst 1 time i køleskab, men meget gerne natten over.

Læs også: Vegetarisk indisk korma

Indisk chicken tikka masala-3

Chicken tikka masala

Opskrift til 2-3 personer

Kyllingemarinade
350 gram kyllingebryster (to store eller tre mindre)
2 dl græsk yoghurt
1/2 spsk. garam masala krydderi
1 spsk. citronsaft
1/4 tsk. tørret ingefær
Salt og peber

Sauce
1 løg
2-3 fed presset hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure
1/2 spsk. garam masala
1 tsk. paprika
1-2 dl fløde efter smag og behag
Salt og peber
Smør eller olie til stegning

Ris og evt. naanbrød som tilbehør

Skær kyllingebrysterne ud i tern og bland alle ingredienserne til marinaden. Lad kyllingen marinere i mindst 1 time i køleskab, men gerne natten over.

Start med at sætte risene over. Hak løg og hvidløg fint og steg dem i fedtstoffet til løgene er klare. Kom kyllingen i og steg ved høj varme i et par minutter. Skru ned og tilsæt tomatpure, hakkede tomater, garam masala og paprika. Lad retten simre i 10-15 minutter. Tilsæt fløde, kog op og smag til med salt og peber. Server retten med ris.

Indisk chicken tikka masala-2

  • Har I forresten set at opskriften p denne brownie med
  • Jeg har planer om at bage rugbrd i morgen s
  • Vi skal have suppe til aftensmad i dag s jeg
  • Hvis I endnu ikke ved hvad I skal have til
  • Denne gulerodssalat med persille og granatble er bloggens mest lste
  • Hummus er altid et hit Det passer til det meste
  • Overvejer kraftigt at bage en portion chokoladeboller i dag Det
  • Jeg er godt brugt efter rets frste julefrokost  og