Indisk chicken tikka masala-1

Indisk chicken tikka masala – en ny hverdagsfavorit

Herhjemme er vi vilde med indisk mad. Favoritten har længe været den klassiske butter chicken eller denne coconut chicken med grov salsa, som smager lidt hen af butter chicken uden at indeholde smør, men nu har butter chicken altså fået skarp konkurrence af denne chicken tikka masala. De sidste to uger har vi fået retten fire gange, så opskriften kunne komme til at sidde lige i skabet og jeg tænker, at der ikke går lang tid før jeg endnu engang sætter en gryde med rygende varm chicken tikka masala på bordet.

Læs også: Kylling i kokoskarry

Indisk chicken tikka masala-3

Opskrift på indisk chicken tikka masala

Chicken tikka masala af en skøn, krydret gryderet med kylling, der oftest serveres med ris eller naanbrød. Kyllingen er marineret i en skøn yoghurtmarinade og selve saucen er en skøn tomatsauce rundet af med en smule fløde. Krydderiet, der gør en chicken tikka masala til noget særligt, er garam masala, der er en krydderiblanding af spidskommen, kardemomme, koriander, sort peber, nellike, kanel, cayennepeber. Kyllingen skal helst gerne marinere i mindst 1 time i køleskab, men meget gerne natten over.

Læs også: Vegetarisk indisk korma

Indisk chicken tikka masala-2

Chicken tikka masala

2 personer
Ingredienser
Kyllingemarinade
  • 350 gram kyllingebryster to store eller tre mindre
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1/2 spsk. garam masala krydderi
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1/4 tsk. tørret ingefær
  • Salt og peber
Sauce
  • 1 løg
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1/2 spsk. garam masala
  • 1 tsk. paprika
  • 1-2 dl fløde efter smag og behag
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Tilbehør
  • Ris og evt. naanbrød
Fremgangsmåde
  • Skær kyllingebrysterne ud i tern og bland alle ingredienserne til marinaden. Lad kyllingen marinere i mindst 1 time i køleskab, men gerne natten over.
  • Start med at sætte risene over. 
  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem i fedtstoffet til løgene er klare. 
  • Kom kyllingen i og steg ved høj varme i et par minutter. Skru ned og tilsæt tomatpure, hakkede tomater, garam masala og paprika. 
  • Lad retten simre i 10-15 minutter. Tilsæt fløde, kog op og smag til med salt og peber. 
  • Server retten med ris.

Indisk chicken tikka masala-1

  • Sndagskage Blommecrumble med brombr Opskriften er netop havnet p bloggen
  • Kylling i karry i nye klder og med masser og
  • I dag har vi fet verdens nemmeste aftensmad Sdan fltes
  • Dagens aftensmad var ikke populr hos familiens mindste s hun
  • Jeg skulle hilse og sige at sdan et stykke jordbrtrte
  • Squashfrikadeller Gode til aftensmaden til brn og som snack i
  • Mille og jeg er alene hjemme i dag og vi
  • En mrbradgryde med masser af flde gr man aldrig galt