Brownie med karamel og havsalt

Brownie med karamel og havsalt

Jeg elsker chokolade, jeg elsker kage og jeg elsker i den grad karamel, så det virkede helt oplagt at bage en brownie med karamel og havsalt, da jeg forleden skulle bruge lidt sødt til fredagshyggen. Forskellen på en brownie og en chokoladekage er, at en god chokoladekage er let og luftig hvorimod en god brownie er tung, kompakt og kende klistret. Jeg elsker begge dele, men denne fredag blev det altså brownien der vandt.

Læs også: Chokolademuffins

Brownie med karamel og havsalt

Opskrift på brownie med karamel og havsalt

Jeg lærte engang, at til en god brownie, skal man bruge god chokolade, og jeg kunne ikke være mere enig. Det betaler sig virkelig, at give lidt ekstra for den mørke chokolade! Jeg bruger altid en god mørk chokolade på omkring 70 %, da jeg synes, at det giver det bedste resultat. Ud over chokolade består en god brownie af smør, sukker, hvedemel, æg og en smule kakaopulver. Af og til bruger jeg lidt ekstra chokolade, som jeg hakker groft og kommer i dejen og andre gange tilsætter jeg også en håndfuld hakkede hasselnødder eller mandler. Denne gang valgte jeg at lave brownien helt klassisk uden hverken ekstra chokolade eller nødder, men til gengæld smøre den med den lækreste, cremede, hjemmelavede karamelsauce (der er super nem og hurtig at lave) og drysse med en smule havsalt. Jeg kan kun anbefale jer at prøve den fantastiske kombination.

Brownie med karamel og havsalt

Brownie med karamel og havsalt

12 stk.
Ingredienser
 • 200 gram mørk chokolade
 • 200 gram smør
 • 4 æg
 • 250 gram sukker
 • 2 spsk. kakao
 • 200 gram hvedemel
Topping
 • Karamel
 • Havsalt
Fremgangsmåde
 • Smelt den mørke chokolade og smøren i en gryde ved lav varme.
 • Pisk æg og sukker til en luftig masse og si mel og kakao deri.
 • Hæld den smeltede smør og chokolade i dejen og vend forsigtigt rundt.
 • Hæld dejen i en smurt form eller en form beklædt med bagepapir (cirka 20×30 cm) og bag brownien ved 175 grader i 20-30 minutter (jo længere bagetid, jo fastere brownie - ønsker du en meget snasket brownie skal kagen have kortere tid i ovnen).
 • Lad brownien køle helt af før den skæres ud i mindre stykker.
 • Smør karamel ud over brownien og drys med havsalt før servering.
Noter
Opskriften på karamel finder I HER.

Brownie med karamel og havsalt

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username