Tigerrejer i kokossauce

Tigerrejer i kokossauce

Når efteråret kommer og vinterkulden begynder at bide, så kommer der automatisk flere og flere lune gryderetter på menuen herhjemme. Gryderetter varmer så dejligt og er oftest både hurtige og nemme at lave. Denne opskrift på tigerrejer i kokossauce er ingen undtagelse og så leder ingredienser som ingefær, kokosmælk og koriander mine tanker mod varmere og mere eksotiske himmelstrøg.

Læs også: Opskrift på kylling i peanutbutter sauce

Sådan laver du tigerrejer i kokossauce

Det er super nemt og hurtigt at lave tigerrejer i kokossauce. Først marineres tigerrejerne i en skøn marinade af hvidløg og lime og derefter steges de hurtigt på panden. Imens tigerrejerne marinere laves kokossaucen, der består af kokosmælk, hakkede tomater, peberfrugt og en masse dejlige smagsgivere. Inden saucen hældes over de lynstegte tigerrejer, blendes den, så den bliver helt glat. Jeg plejer at servere retten med ris, men nudler kan også sagtens bruges. Du finder den detaljerede opskrift nedenfor.

Læs også: Opskrift på kylling i kokoskarry

Tigerrejer i kokossauce

Opskrift på tigerrejer i kokossauce

Tigerrejer i kokossauce

2 personer
Ingredienser
  • 275 gram tigerrejer
Marinade til rejerne
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed presset hvidløg
  • Saften fra 1/2 lime
  • Salt og peber
Kokossauce
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. paprika
  • 1/2-1 cm ingefær revet (eller 1/2 tsk. tørret)
  • Saften fra 1/2 lime
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning
Serveringsforslag
  • Ris
  • Koriander
Fremgangsmåde
  • Bland marinaden til rejerne (olivenolie, presset hvidløg, limesaft, salt og peber) godt sammen i en skål og vend rejserne deri.
  • Lad rejerne marinere mens du koger ris og laver saucen.
  • Sæt risene over efter anvisningen på pakken.
  • Hak løg, hvidløg og peberfugt groft.
  • Sauter løg og peberfrugt i olivenolie til løgene er klare.
  • Tilsæt de hakkede tomater og kokosmælken sammen med tørret basilikum, paprika, revet ingefær og limesaft.
  • Kog saucen op og blend den derefter glat med en stavblender.
  • Steg de marinerede tigerrejer på begge sider på en pande i en smule olivenolie i et par minutter.
  • Hæld kokossaucen over og lad retten simre et par minutter mere før saucen smages til med salt og peber.
  • Drys med frisk koriander og server retten med ris.
Tigerrejer i kokossauce

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.