Paprikagryde

Paprikagryde med kylling eller svinekød

En paprikagryde som denne med bacon og pølser er helt perfekt, når vejret er koldt, vinden rusker og regnen siler ned. Paprikagryden kan både laves med svinekød og kylling og den er super nem at lave. Lidt fløde i saucen gør retten ekstra cremet og ekstra lækker og så er det en ret, der hverken tager skade af at blive frosset ned eller genopvarmet. Derfor kan du roligt lave en stor portion, så du har nok til flere dage.

Læs også: Opskrift på kylling i flødesauce med spinat og parmesan

Paprikagryde med ris og grøntsager

Herhjemme er favoritten paprikagryde med kylling og der skal gerne rigeligt med pølser i. Oftest serverer jeg retten med ris, men pasta passer også udmærket til. I opskriften herunder er der “kun” peberfrugt og champignon i af grøntsager, men ønsker du at skrue lidt op for grøntsagsindeholdet, så kan du for eksempel prøve at tilsætte lidt squash eller gulerod (revet eller i tern).

Læs også: Opskrift på kylling i peanut butter sauce

Paprikagryde

Opskriften på paprikagryde med kylling eller svinekød

Paprikagryde med kylling eller svinekød

4 personer
Ingredienser
  • 150 gram god bacon i tern
  • 2 tykke svinekoteletter eller 2 kyllingebryster skåret i tern
  • 4 gode wienerpølser skåret i stykker på cirka 1 cm cocktailpølser kan også sagtens bruges
  • 1 løg skåret i tern
  • 100 gram champignon renset og skåret i tern
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. paprika
  • 1 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 røde peberfrugter i strimler
  • 3 dl fløde
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Serveringsforslag
  • Ris eller pasta og evt. et lækkert stykke brød
Fremgangsmåde
  • Steg baconternene i en gryde til de har fået lidt farve. Tag dem op af gryden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Kom en smule fedtstof i gryden og sauter løg og champignon til løgene er klare.
  • Kom kødet i og brun det.
  • Tilsæt pølser, bacon, paprika og vand og rør godt rundt. Lad det stege et par minutter.
  • Tilsæt tomatpure og hakkede tomater og lad retten simre i cirka 15 minutter.
  • Når retten har simret tilsættes peberfrugt og fløden røres i.
  • Kog retten op, smag til med salt og peber og server med ris eller pasta og evt. et lækkert stykke brød.

Flere lækre gryderetter med kylling

En lækker gryderet går man aldrig galt i byen med. Udover paprikagryde, er butter chicken en klar favorit herhjemme. Den indiske klassiker er overraskende nem at lave og det tager ikke ret lang tid at bikse retten sammen. En anden nem gryderet er denne kylling i kokoskarry. Det er en variation af den klassiske kylling i karry med et strejf af thai, der toppes med æbler og peanuts. Den sidste nemme gryderet jeg vil dele her af denne gryderet med kylling i en pikant flødeost sauce. At komme flødeost med pikant smag i en gryderet er en genistreg uden lige. Flødeosten giver både saucen den dejligste cremede konsistens og en lækker mild smag. Jeg synes klart, at du skal prøve det, hvis du ikke allerede har gjort det.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Paprikagryde

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.