Kæmperejer i kokossauce

Når efteråret kommer og vinterkulden begynder at bide, så kommer der automatisk flere og flere lune gryderetter på menuen herhjemme. Gryderetter varmer så dejligt og er oftest både hurtige og nemme at lave. Denne opskrift på kæmperejer i kokossauce er ingen undtagelse og så leder ingredienser som ingefær, kokosmælk og koriander mine tanker mod varmere og mere eksotiske himmelstrøg.

Læs også: Kylling i kokoskarry

Kæmperejer i kokossauce

Kæmperejer i kokossauce
2-3 personer

275 gram kæmperejer

Marinade til rejerne
1 spsk. olivenolie
1 fed presset hvidløg
Saften fra 1/2 lime
Salt og peber

Kokossauce
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. paprika
1/2-1 cm ingefær, revet (eller 1/2 tsk. tørret)
Saften fra 1/2 lime
Salt og peber
Smør eller olie til stegning

Ris
Koriander

Bland marinaden til rejerne (olivenolie, presset hvidløg, limesaft, salt og peber) godt sammen i en skål og vend rejserne deri. Lad dem marinere mens du laver saucen.

Start med at sætte risene over og hak så løg, hvidløg og peberfugt. Sauter løg og peberfrugt i fedtstoffet til løgene er klare. Tilsæt de hakkede tomater og kokosmælken sammen med tørret basilikum, paprika, revet ingefær og limesaft. Kog op og blend derefter saucen glat med en stavblender.

Steg de marinerede kæmperejer på en pande i en smule fedtstof i et par minutter. Hæld kokossaucen over og lad retten simre et par minutter mere før der smages til med salt og peber. Drys med frisk koriander og server retten med ris.

Kæmperejer i kokossauce

  • Opskriften p denne gulerodssalat med persille og granatble er ekstremt
  • Forleden s min frokost sdan ud I dag kommer den
  • Det er alt for lnge siden at jeg har fet
  • Har I planer om at bage i weekenden s vil
  • I dag er der fire opskrifter til ugen der kommer
  • Efter en hrd nat med en meget vgen baby skal
  • Bagt pasta med laks spinat og blomklsmornaysauce En skn hverdagsret
  • Vi skal have indisk i dag Hvad skal I have?