Hjemmelavet tomatsalsa

Jeg laver oftest min hjemmelavede tomatsalsa lidt grov, som det fx er tilfældet i denne opskrift, men forleden skulle jeg bruge en lidt mere dyppevenlig tomatsalsa, da der stod nachos med hakket oksekød på menuen. Vi ved alle, at nachos kræver dyppelse, så jeg servede nachosfadet med denne hjemmelavede tomatsalsa, en skøn guacamole og creme fraiche. Det var et fantastisk snasket måltid!

Det gode ved hjemmelavet tomatsalsa er, at man selv kan bestemme hvor stærk den skal være. Jeg kan bedst lide den mild, så jeg undlod faktisk helt chili denne gang, men det er jo smag og behag. Lav gerne salsaen i god tid, da den kun bliver bedre af at stå og trække i køleskabet.

Læs også: Mexicansk madtærte med tomatsalsa og guacamole

Hjemmelavet tomatsalsa

Hjemmelavet tomatsalsa

800 gram tomater
1/2 rødløg
2 fed hvidløg
1 håndfuld koriander (persille kan også bruges)
1/2 tsk. rødvinseddikke
1 spsk. citronsaft
Jalapenos eller chili efter smag og behag
Salt og peber

Hak rødløg og hvidløg groft. Kom tomater, rødløg, hvidløg, koriander, rødvinseddike, citronsaft og evt. chili i en blender eller foodprocessor og blend. Sig væden fra, så tomatsalsaen får den ønskede konsistens og smag til med salt og peber. Sæt tomatsalsaen på køl indtil servering.

TIP! Den væde, der sigtes fra, kan fx bruges i en omgang pasta og kødsovs, lasagne eller tomatsuppe.

Hjemmelavet tomatsalsa

  • Pikant kylling En nem hverdagsret der udgjorde vores aftensmad i
  • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
  • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
  • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
  • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
  • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at
  • Reklame for pillivuytdk  Hverdagen ruller og efter et r
  • Reklame for pillivuytdk  Solen har skinnet s fint hele