Ovnbagte kartoffelbåde med ost

Opskrift på ovnbagte kartoffelbåde med ost

Ovnbagte kartoffelbåde har du med garanti lavet et utal af gange, men har du nogensinde lavet ovnbagte kartoffelbåde med ost? Hvis ikke, så prøv det! Det er mega lækkert. Jeg elsker snasket mad, comfort food og junk (kært barn har mange navne) og disse ovnbagte kartofler med cheddarost, hjemmerørt creme fraiche dressing og forårsløg er comfort food, når det er bedst.

Læs også: Sesamkartofler

Ovnbagte kartoffelbåde med ost

Ovnbagte kartoffelbåde med ost

2 personer
Ingredienser
  • 6 store kartofler ca. 800 gram
  • Olivenolie
  • Paprika
  • Evt. lidt chilipulver
  • 50 gram revet cheddarost
  • 1 forårsløg
  • 2 store spsk. creme fraiche
  • 1 lille håndfuld persille finthakket
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i både. Jeg delte hver kartoffel i otte både. 
  • Vend kartoffelbådene i olivenolie, paprika, salt, peber og evt. lidt chilipulver. 
  • Fordel kartoffelbådene på en bageplade beklædt med bagepapir i et lag og bag kartoflerne ved 200 grader i 35-40 min.
  • Omarranger kartoffelbådene så de ligger på to (eller flere) rækker. Drys osten ud over og bag kartoflerne 5-10 minutter mere til osten er smeltet. 
  • Hak forårsløg i ringe og bland creme fraiche med persille, salt og peber. Fordel creme fraiche dressingen og forårsløgene over kartoflerne lige før servering.

Ovnbagte kartoffelbåde med ost

  • Pikant kylling En nem hverdagsret der udgjorde vores aftensmad i
  • Herhjemme str den p ggekage i dag Hvad skal du
  • Fredagsburger! Billedet her er fra forleden hvor M og jeg
  • Hvis du mangler inspiration til din madplan for nste uge
  • Sndag Solen skinner Mille sov som en drm i nat
  • Fr jeg blev mor kunne jeg godt finde p at
  • Reklame for pillivuytdk  Hverdagen ruller og efter et r
  • Reklame for pillivuytdk  Solen har skinnet s fint hele