Kartoffelsuppe

En skøn kartoffelsuppe til at varme sig på

Kalenderen siger efterår og vejret begynder også så småt at blive mere efterårsagtigt. Temperaturen er faldende og vi har allerede nu haft et par grå dage med heldagsregn. Efterårets komme betyder, at det er tid til at finde de store gryder frem og slubre supper i litervis. Jeg har planer om, at jeg dette efterår vil indføre en ugentlig suppedag herhjemme og vi startede i sidste uge med denne helt simple kartoffelsuppe.

Læs også: Kylling i peanut butter sauce

Kartoffelsuppe

Nem og simpel opskrift på cremet kartoffelsuppe

Opskriften på denne nemme og simple kartoffelsuppe består kun af fire ingredienser, nemlig løg, kartofler, bouillon og fløde. Og salt og peber, selvfølgelig. Mere skal der faktisk ikke til for at trylle en skøn, cremet og velsmagende suppe frem. Det gør også suppen til en billig og yderst budgetvenlig aftensmad. Jeg valgte at toppe suppen med bacon i tern, forårsløg i ringe og revet cheddarost, men top med det, der nu lige er at finde i skabene. Brødcroutoner, smuldret knækbrød, en klat fuldfed creme fraiche eller sprøde kartoffelchips er også gode bud på topping. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Jeg holder også af at servere et godt brød til min suppe. Allerhelst vil jeg bage det selv og bruger næsten altid denne opskrift på brød, men er tiden knap og overskuddet i bund, så kan et flute fra frysemontren i mit lokale supermarkedet selvfølgelig også gå an.

Læs også: Kylling med pesto, tomat og mozzarella

Kartoffelsuppe

Opskrift på kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe

2 personer
Ingredienser
 • 1 kg kartofler
 • 2 løg
 • 3/4 liter grøntsagsbouillon eller vand
 • 1 dl fløde kan undværes, men gør noget virkelig godt for suppen
 • Salt og peber
 • Smør eller olie til stegning
Serveringsforslag
 • Bacon i tern
 • Forårløg i ringe
 • Revet cheddarost
Fremgangsmåde
 • Hak løget og steg det i fedtstoffet i en gryde.
 • Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kom dem i gryden.
 • Tilsæt grøntsagsbouillon, kog op og lad det koge i 20-25 minutter.
 • Blend suppen glat med en stavblender og rør evt. fløde i.
 • Varm suppen igennem, smag til med salt og peber og server.
 • Jeg valgte at toppe med bacon i tern, forårsløg i ringe og revet cheddarost.
Kartoffelsuppe

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username