Kartoffelsuppe

Kalenderen siger efterår og vejret begynder også så småt at blive mere efterårsagtigt. Temperaturen er faldende og vi har allerede haft et par grå dage med heldagsregn. Efterårets komme betyder, at det er tid til at finde de store gryder frem og slubre supper i litervis. Jeg har planer om, at jeg dette efterår vil indføre en ugentlig suppedag herhjemme og vi startede i sidste uge med denne helt simple kartoffelsuppe. Opskriften består kun af fire ingredienser (løg, kartofler, bouillon og fløde), er super nem at lave og smager helt fantastisk.

Læs også: Cremet blomkålssuppe

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe
2-3 personer

1 kg kartofler
2 løg
3/4 liter grøntsagsbouillon eller vand
1 dl fløde (kan undværes, men gør noget virkelig godt for suppen)
Salt og peber
Smør eller olie til stegning

Toppingforslag
Bacon i tern
Forårløg i ringe
Revet cheddarost

Hak løget og steg det i fedtstoffet i en gryde. Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kom dem i gryden. Tilsæt grøntsagsbouillon, kog op og lad det koge i 20-25 minutter. Blend suppen glat med en stavblender og rør evt. fløde i. Varm suppen igennem, smag til med salt og peber og server. Jeg valgte at toppe med bacon i tern, forårsløg i ringe og revet cheddarost.

Kartoffelsuppe

  • Har I forresten set at opskriften p denne brownie med
  • Jeg har planer om at bage rugbrd i morgen s
  • Vi skal have suppe til aftensmad i dag s jeg
  • Hvis I endnu ikke ved hvad I skal have til
  • Denne gulerodssalat med persille og granatble er bloggens mest lste
  • Hummus er altid et hit Det passer til det meste
  • Overvejer kraftigt at bage en portion chokoladeboller i dag Det
  • Jeg er godt brugt efter rets frste julefrokost  og