Kartoffelsuppe

Kalenderen siger efterår og vejret begynder også så småt at blive mere efterårsagtigt. Temperaturen er faldende og vi har allerede haft et par grå dage med heldagsregn. Efterårets komme betyder, at det er tid til at finde de store gryder frem og slubre supper i litervis. Jeg har planer om, at jeg dette efterår vil indføre en ugentlig suppedag herhjemme og vi startede i sidste uge med denne helt simple kartoffelsuppe. Opskriften består kun af fire ingredienser (løg, kartofler, bouillon og fløde), er super nem at lave og smager helt fantastisk.

Læs også: Cremet blomkålssuppe

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe
2-3 personer

1 kg kartofler
2 løg
3/4 liter grøntsagsbouillon eller vand
1 dl fløde (kan undværes, men gør noget virkelig godt for suppen)
Salt og peber
Smør eller olie til stegning

Toppingforslag
Bacon i tern
Forårløg i ringe
Revet cheddarost

Hak løget og steg det i fedtstoffet i en gryde. Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kom dem i gryden. Tilsæt grøntsagsbouillon, kog op og lad det koge i 20-25 minutter. Blend suppen glat med en stavblender og rør evt. fløde i. Varm suppen igennem, smag til med salt og peber og server. Jeg valgte at toppe med bacon i tern, forårsløg i ringe og revet cheddarost.

Kartoffelsuppe

  • Opskriften p denne kylling i peanut butter sauce er ekstremt
  • P bloggen i dag finder I denne broccolisalat med bacon
  • Leger lige sommer og starter dagen med en hindbr smoothie
  • Jeg ville nske at jeg havde et par af disse
  • Gaaaaaab Nogen synes at vi skulle rigtig tidligt op i
  • I dag er der fire opskrifter til ugen der kommer
  • En perfekt start p ugen En omelet proppet med grnt
  • Jeg tror snart at jeg skal lave denne mexicanske madtrte