At spise bagt grød føles næsten som at spise kage til morgenmad med god samvittighed. Og så er det nemt! Man kan med fordel gøre grøden klar aftenen før, stille den i køleskabet natten over og bage den næste morgen. Herunder finder I opskriften på en bagt grød med blommer og mandler, men er man mere til æbler, pærer eller noget tredje, så bytter man selvfølgelig bare blommerne ud.
Læs også: Syv opskrifter på havregrød
Bagt grød med blommer og mandler
2-3 portioner
2,5 dl havregryn
2 spsk. kokossukker (kan erstattes af rørsukker)
1 tsk. bagepulver
2,5 dl mælk
2 spsk. smeltet smør
1 æg
3-4 blommer i både
En lille håndfuld grofthakkede mandler
Bland havrergryn, kokossukker og bagepulver i en skål. Kom mælk, smeltet smør og æg i og vend godt rundt. Fordel dejen i en smurt form og fordel blommebåde og grofthakkede mandler ovenpå. Bag grøden i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter.
Instagram og Facebook
Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.