Squashboller

Hjemmebagte boller med squash

Min svigermor har en kæmpe køkkenhave og de sidste par år har jeg i sensommeren altid fået en hjemmedyrket squash eller to. Her taler vi ikke om squash på størrelse med dem man kan købe i supermarkederne, men kæmpe squash på størrelse med mit ene lår. Der er virkelig meget mad i sådan en krabat, skulle jeg hilse og sige. Dyrker du selv squash eller kender du nogen der gør, så ved du med garanti, hvor givende sådanne planter er. Man kan lave mange ting med squash, men squashboller vil altid være en sikker vinder.

Her på siden finder du en nem opskrift på dejlige squashboller. Bollerne egner sig både til morgenmad med en god skive ost, til frokost fyldt med pålæg og grønt og til aftensmad som brød til burgeren. Derudover er jeg sikker på, at det vil give gode points, hvis ungerne får en bolle eller to med i madpakken. Squashbollerne bliver bløde og luftige og squashen gør, at de også bliver ekstra lækre og svampede. De holder sig fint et par dage i en tætsluttende pose på køkkenbordet, men kan også sagtens fryses.

Læs også: Opskrift på lækre squashbrud med skinke

Squashboller

Find opskriften på squashboller her:

Squashboller

12 stk.
Ingredienser
 • 25 gram gær
 • 1 dl creme fraiche
 • 1 dl lunkent vand
 • 1 æg
 • 1 tsk salt
 • 250 gram revet squash
 • 150 gram fuldkornsspeltmel kan evt. skiftes ud med grahamsmel
 • Ca. 500 gram hvedemel
Fremgangsmåde
 • Opløs gæren i vandet.
 • Tilsæt creme fraiche, æg, salt og revet squash.
 • Rør fuldkornsspeltmelet i og derefter hvedemelet i lidt af gangen.
 • Ælt dejen godt og lad dejen hæve 1 times tid.
 • Form bollerne og lad dem efterhæve 30-45 minutter.
 • Bag bollerne ved 200 grader i 15-20 minutter.
Squashboller

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username