Squashboller

Hjemmebagte boller med squash

Disse squashboller egner sig både til morgenmad med en god skive ost, til frokost fyldt med pålæg og grønt og til aftensmad som brød til burgeren. Og jeg er sikker på, at det også giver gode point, hvis ungerne får dem med i madpakken. Squashbollerne bliver bløde og luftige og grundet squashen, bliver de også lækre og svampede. Bollerne kan sagtens fryses.

De sidste par år har jeg i sensommeren altid fået en hjemmedyrket squash eller to af min svigermor. Her taler vi ikke om squash på størrelse med dem man kan købe i supermarkederne, men kæmpe squash på størrelse med mit ene lår. Der er virkelig meget mad i sådan en krabat, skulle jeg hilse og sige. Dyrker du selv squash eller kender du nogen der gør, så ved du med garanti, hvor givende sådanne planter er. Mangler du inspiration til opskrifter med squash, så kig med længere nede, hvor jeg deler lidt flere opskrifter foruden den på squashbollerne.

Læs også: Havregrynsboller

Squashboller

Find opskriften på squashboller her:

Squashboller

12 stk.
Ingredienser
 • 25 gram gær
 • 1 dl creme fraiche
 • 1 dl lunkent vand
 • 1 æg
 • 1 tsk salt
 • 250 gram revet squash
 • 150 gram fuldkornsspeltmel kan evt. skiftes ud med grahamsmel
 • Ca. 500 gram hvedemel
Fremgangsmåde
 • Opløs gæren i vandet.
 • Tilsæt creme fraiche, æg, salt og revet squash.
 • Rør fuldkornsspeltmelet i og derefter hvedemelet i lidt af gangen.
 • Ælt dejen godt og lad dejen hæve 1 times tid.
 • Form bollerne og lad dem efterhæve 30-45 minutter.
 • Bag bollerne ved 200 grader i 15-20 minutter.

Flere opskrifter med squash

Squash er en alsidig grøntsag, der gør det godt i både det salte og søde køkken. Hvis du river den, kan den blandt andet bruges i lasagne, i dette pastafad med kylling og mascarpone, i dette risfad med kylling, karry og grønt, i kyllingefrikadeller eller i disse vegetariske frikadeller. Squash smager også skønt, hvis man skær den i skiver, pensler den med lidt olie og griller den. Du kan se hvordan her. Du kan også bruge squash som et alternativ til pasta eller nudler, som fx i denne opskrift på squashnudler med champignon eller denne moderne kylling i karry med squashpasta. Squash kan også halveres, udhules og fyldes, som i denne opskrift på fyldte squash med tomatsalsa.

I det søde køkken er der klassiken squashkage med cream cheese frosting og så er der disse squashbrud med skinke. Sidstnævnte er en blød og lidt sød bolle med skinke, der fungerer perfekt som snack i madpakken eller på farten.

Læs også: Hjemmebagte bagels

Squashboller