
En skøn og farverig bulgursalat
Se lige de farver! Jeg ved ikke med jer, men jeg spiser rigtig meget med øjnene. Når mad ser ud som på billederne her, så bliver jeg glad helt ned i maven. Når maden så også smager skønt, ja, så kan det næsten ikke blive bedre. Jeg har spist denne bulgursalat til frokost et par dage i streg, og selv på tredjedagen var den endnu ikke blevet kedelig. Salaten er vendt i en skøn dressing af appelsinsaft og olivenolie og så er den toppet med knasende pistasienødder og dejlig frisk mynte.
Læs også: Gulerodssalat med persille og granatæble
En mættende salat med bulgur
Denne bulgursalat med grønkål og granatæble kan både spises som tilbehør eller som et måltid i sig selv. Bulgur mætter nemlig rigtig fint. Jeg synes, at det er rigtig vigtigt at tilføre salaten et mættende element, hvis den skal kunne udgøre et måltid i sig selv. I dette tilfælde er det bulgur, der giver fylde og mæthed til salaten, men det kunne også have været fx pasta, quinoa, perlebyg eller couscous.
Læs også: Den klassiske broccolisalat

Nem opskrift på bulgursalat
Det er nemt at lave denne bulgursalat med grønkål og granatæble. Det eneste man lige skal tænke over er, at bulguren skal nå at køle helt af, inden den kommes i salaten. Man kan med fordel koge bulguren dagen før og opbevare den i køleskabet. Dermed er den klar til brug, når salaten skal blandes. Derudover bliver pistacienødderne lynhurtigt bløde og kedelige. Hav dem derfor i en bøtte ved siden af og vent med at komme dem på salaten til lige før servering.
Læs også: Pastasalat med asparges

Opskrift på bulgursalat med grønkål og granatæble
Bulgursalat med grønkål og granatæble
Ingredienser
- 1 dl bulgur ukogt
- 2 gode håndfulde hakket grønkål
- Kernerne fra 1 granatæble
- 2 appelsiner
- 1 spsk. appelsinsaft
- 1 spsk. olivenolie
- 1 lille håndfuld pistacienødder groft hakket
- Evt. lidt frisk mynte
Fremgangsmåde
- Kog bulguren efter anvisningen på pakken og lad den køle af.
- Skær skrællen af appelsinerne og skær fileterne ud.
- Bland appelsinsaft og olivenolie i en skål og vend grønkålen deri.
- Tilsæt bulgur, granatæblekerner og appelsinfileter og vend rundt.
- Top bulgursalaten med grofthakkede pistacienødder og evt. lidt frisk mynte.
Noter

Instagram og Facebook
Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.