Bulgursalat med grønkål og granatæble

En skøn og farverig bulgursalat

Se lige de farver! Jeg ved ikke med jer, men jeg spiser rigtig meget med øjnene. Ser mad ud som på billederne her, så bliver jeg glad helt ned i maven, allerede inden jeg har taget den første bid. Når maden så også smager skønt, ja, så kan det næsten ikke blive bedre. Jeg har spist denne bulgursalat til frokost et par dage i streg, og selv på tredjedagen var den endnu ikke blevet kedelig. Salaten er vendt i en skøn dressing af appelsinsaft og olivenolie og så er den toppet med knasende pistasienødder og dejlig frisk mynte.

Læs også: Græsk grønkålssalat med oliven og feta

Bulgursalat med grønkål og granatæble

Få en mættende salat med bulgur

Denne bulgursalat med grønkål og granatæble kan både spises som tilbehør til aftensmåltidet eller som et måltid i sig selv, da bulgur mætter rigtig fint. Jeg synes, at det er rigtig vigtigt at tilføre salaten et mættende element, hvis den skal kunne udgøre et måltid i sig selv. I dette tilfælde er det bulgur, der giver fylde og mæthed til salaten, men det kunne også have været fx pasta, quinoa, perlebyg eller couscous.

Læs også: Pastaret med spinat og varmrøget laks

Nem opskrift på bulgursalat

Det er nemt at lave denne bulgursalat med grønkål og granatæble. Det eneste man lige skal tænke over er, at bulguren skal nå at køle helt af inden den kommes i salaten. Man kan med fordel koge bulguren dagen før og opbevare den i køleskabet. Dermed er den klar til brug, når salaten skal blandes. Derudover bliver pistacienødderne lynhurtigt bløde og kedelige, så hav dem i en bøtte ved siden af og vent med at komme dem på salaten til lige før servering.

Læs også: Salat med perlebyg og sojaristede mandler

Bulgursalat med grønkål og granatæble

Find opskriften på bulgursalat med grønkål og granatæble her:

Bulgursalat med grønkål og granatæble

2 personer
Ingredienser
  • 1 dl bulgur ukogt
  • 2 gode håndfulde hakket grønkål
  • Kernerne fra 1 granatæble
  • 2 appelsiner
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille håndfuld pistacienødder groft hakket
  • Evt. lidt frisk mynte
Fremgangsmåde
  • Kog bulguren efter anvisningen på pakken og lad den køle af. 
  • Skær skrællen af appelsinerne og skær fileterne ud. 
  • Bland appelsinsaft og olivenolie i en skål og vend grønkålen deri. 
  • Tilsæt bulgur, granatæblekerner og appelsinfileter og vend rundt. 
  • Top bulgursalaten med grofthakkede pistacienødder og evt. lidt frisk mynte.
Noter
Bulguren skal nå at køle helt af inden den kommes i salaten. Man kan med fordel koge bulguren dagen før og opbevare den i køleskabet, så den er klar til brug, når salaten skal blandes. 
Pistacienødderne bliver lynhurtigt bløde og kedelige, så hav dem i en bøtte ved siden af og vent med at komme dem på salaten til lige før servering.

Bulgursalat med grønkål og granatæble

  • Reklame for lecreusetdk  Jeg tnker at dagen fr dagen
  • Godt nytr! nytr kransekage lifebynanfood
  • Godt nytr! Kom du godt ind i det nye r?
  • S blev det hverdag! Allerede? Hvad med at starte ret
  • Flger du min madplan? I s fald skal du have
  • Nr man kommer hjem efter en lang arbejdsdag er det
  • Chili con carne er en perfekt vinteret Rygende varm og
  • Vegetarisk indisk korma  bagt pasta med kylling og bacon