Kartoffelsalat

Nem opskrift på klassisk kartoffelsalat

Der findes næsten ikke noget mere sommerligt end en god klassisk kartoffelsalat. I min nemme opskrift bliver de kogte nye danske kartofler vendt i en cremet dressing af creme fraiche og mayonnaise sammen med en smule rødløg og en masse purløg. Kartoffelsalaten bliver bedst, hvis den får lov til at stå og trække en times tid eller to i køleskabet inden servering, så husk at lave den i god tid.

Den klassiske kartoffelsalat er et must, når der skal grilles. Jeg tror ikke, at jeg har været til en eneste grillfest, hvor den ikke har været på menuen og det er med god grund. Den passer helt perfekt til en grillet pølse, grillede spyd eller andet grillet kød. Og så er den bare perfekt til gæster, da den jo helst skal laves på forhånd og man derved slipper for at stå for meget i køkkenet, når gæsterne kommer. Vil du have lækker frokost dagen derpå, kan du jo lige tage et par kogte kartofler fra til en lækker kartoffelmad.

Ud over kød plejer jeg at servere kartoffelsalaten sammen med en anden salat og et lækkert stykke brød. Den anden salat kan være en lidt mindre fed kartoffelsalat som denne med radiser, agurk og urter eller denne med blomkål og urter. Det kan også være en skøn pastasalat som denne italiensk pastasalat eller denne pastasalat med asparges. Brødet kan være dette utrolig nemme brød med havregryn eller et lækkert foccacia brød.

Læs også: Opskrift på den klassiske broccolisalat

Kartoffelsalat

Find den nemme opskrift på klassisk kartoffelsalat her:

Kartoffelsalat

Ingredienser
 • 500 gram nye kartofler
 • 1/2 rødløg
Dressing
 • 100 gram creme fraiche
 • 2 spsk. mayonnaise
 • 1/2 tsk. dijonsennep
 • 1 tsk. citronsaft
 • 1 tsk. sukker
 • 1 håndfuld hakket purløg
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Vask og skrub kartoflerne. Kog dem under låg i letsaltet vand i 7 minutter. Når tiden er gået tages gryden af blusset, men lad kartoflerne hvile i kogevandet i yderligere 7 minutter. Hæld derefter vandet fra og lad dem dryppe godt af.
 • Hak rødløget fint.
 • Bland creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft, sukker og purløg i en skål og smag dressingen til med salt og peber.
 • Når kartoflerne er kolde skæres de i tern og vendes i dressingen sammen med rødløg.
 • Sæt kartoffelsalaten på køl indtil servering. Den bliver bedst, hvis den får lov til at hvile i køleskabet en times tid eller to inden servering.
 • Top eventuelt kartoffelsalaten med lidt ekstra purløg lige inden servering.
Kartoffelsalat

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.