Havregrynsboller

Nem opskrift på boller med havregryn

Jeg holder virkelig meget af at bage, og jeg elsker både duften og smagen af nybagte boller. Disse havregrynsboller er super nemme at lave, skal ikke hæve alt for længe og resultatet bliver blødt og luftigt – også dagen derpå. De er både blevet godkendt af Magnus, mine mødregruppe og Mille.

Jeg prøver at udnytte enhver passende anledning til at røre en bolledej sammen, men efter at Mille er kommet til verden, bliver det desværre ikke til så meget. Overskuddet bliver bare noget andet, når man får børn. Jeg glæder mig til Mille bliver stor nok til at have med i køkkenet, så vi i weekenderne kan hygge med hjemmebag.

Denne opskrift på havregrynsboller giver en stor portion, så der er nok til både sultne munde, skuffer og fryser. At finde hjemmebag i fryseren en lørdag morgen er det bedste – altså lige efter hjemmebag direkte fra ovnen.

Læs også: Bananpandekager med havregryn

Havregrynsboller

Find opskriften på havregrynsboller her:

Havregrynsboller

12 stk.
Ingredienser
 • 25 gram gær
 • 2 dl lunkent vand
 • 2 dl yoghurt brug hvad du har – jeg brugte græsk yoghurt 10 %
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. salt
 • 2 dl finvalsede havregryn
 • 450 gram hvedemel
Fremgangsmåde
 • Opløs gæren i vandet.
 • Tilsæt yoghurt, sukker, salt og havregryn.
 • Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt. Dejen må gerne være lidt klistret.
 • Lad dejen hæve en times tid.
 • Dyp hænderne i koldt vand og form dejen til boller.
 • Drys evt. med lidt havregryn og lad bollerne efterhæve 30 minutter.
 • Bag bollerne i 15 minutter ved 225 grader og lad dem efterfølgende køle af på en bagerist.
Havregrynsboller

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username