Havregrynsboller

Jeg holder virkelig meget af at bage, men efter Mille er kommet til verden, bliver det desværre ikke til så meget. Jeg prøver dog stadigvæk at udnytte enhver passende anledning til at røre en bolledej sammen og derfor har jeg været hurtig til at tage brødtjansen, når mødregruppen har skulle samles. Disse havregrynsboller er super nemme at lave, skal ikke hæve alt for længe og resultatet bliver blødt og luftigt.

Læs også: Rugboller med chokolade

Havregrynsboller

Havregrynsboller
Ca. 18 stk.

25 gram gær
4 dl lunkent vand
4 dl surmælksprodukt eller evt. mælk (brug hvad du har – jeg brugte Peach Melba Yoghurt)
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
150 gram havregryn
550-600 gram hvedemel (jeg brugte Tipo 00 hvedemel, men almindeligt hvedemel kan også bruges)
Æg eller mælk til pensling

Opløs gæren i vandet og tilsæt surmælksprodukt, sukker, salt og havregryn. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt. Lad dejen hæve 30-45 minutter. Form dejen til boller og lad bollerne efterhæve 30 minutter. Pensl bollerne med æg eller mælk og drys evt. med lidt havregryn. Bag bollerne i 15-20 minutter ved 200 grader og lad dem efterfølgende køle af på en bagerist.

Havregrynsboller

  • Mangler I inspiration til aftenens tilbehr s hop ind forbi
  • I dag skal vi ingenting Efter et par dage med
  • Jeg har lavet coleslaw efterden samme opskrift s ufattelig mange
  • Regnvejr er vaffelvejr Er jeg den eneste der faktisk nyder
  • I dag har jeg vret ude og spise med en
  • Hvad mon der foregr inde i hovedet p sdan en
  • Fejrer at kresten nu har to ugers ferie med en
  • Man gr aldrig galt i byen med en god brownie