Mexicansk tærte med oksekød

Nem opskrift på mexicansk tærte med oksekød

Har I hørt det? Det bliver op til 19 grader i weekenden! Halleluja! Vi får besøg af en maler, der kommer og maler de sidste rum i huset og så passer det jo perfekt, at jeg kan sidde ude og nyde det lækre vejr imens. Og tænk engang – når weekenden er gået, så har jeg endelig en stue, jeg faktisk kan bruge og jeg slipper for at have grimt afdækningspap på alle mine flotte nyslebne gulve. Det lille hus begynder snart at tage form som et rigtigt hjem og jeg begynder så småt at føler mig mere og mere tilpas i de stadigvæk ret så nye omgivelser. Køkkenet har jeg også for alvor fået taget i brug og selvom det er småt, så fungerer det ganske udmærket. I dag lavede jeg en skøn mexicansk tærte til frokost (kraftigt inspireret herfra), som jeg nød i en vindstille og solrig krog i haven. Fik jeg sagt, at jeg er vild med husejerlivet?

Læs også: Tærte med hakket oksekød og feta

Mexicansk tærte med oksekød

Find den nemme opskrift på mexicansk tærte med oksekød her:

Mexicansk tærte med oksekød

1 tærte
Ingredienser
Bund
  • 200 gram hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 50 gram blødt smør
  • Ca. 1 dl koldt vand
Fyld
  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 dåse tomatpuré 70 gram
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander
  • Et drys cayennepeber og/eller chili
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning
Æggemasse
  • 4 æg
  • 100 gram creme fraiche
  • 100 gram revet cheddarost
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at lave bunden.
  • Bland hvedemel og salt i en skål.
  • Skær det bløde smør i tern og kom disse ned i skålen.
  • Hæld vandet i lidt af gangen og saml dejen uden at ælte den for meget.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg derefter dejen i en tærteform med en diameter på cirka 24 cm.
  • Prik nogen huller i bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader.
Mens bunden forbages forberedes fyldet.
  • Hak rødløg og peberfrugt fint og steg løg, peberfrugt og presset hvidløg i lidt smør eller olie på en pande.
  • Tilsæt kødet og brun det.
  • Tilsæt tomatpure og krydderier og lad fyldet simre et par minutter.
  • Fordel fyldet på den forbagte tærtebund
Til sidst laves æggemassen
  • Lav æggemassen ved at piske æg, creme fraiche, salt og peber sammen og rør den revne ost i.
  • Hæld æggemassen over fyldet og bag tærten ved 200 grader i cirka 20 minutter til æggemassen er fast og let gylden.

Servér tærten med en frisk tomatsalsa og en skøn guacamole.

Flere mexicanske opskrifter

Mexicansk mad er for mig mad, der er snasket og godt krydret – præcis som tærten ovenfor. Herunder deler jeg lidt flere opskrifter på lækker mexicansk mad:

Læs også: Tærtebunde uden mel på fire måder

Mexicansk tærte med oksekød

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.