Kanelsnurrer

Nem opskrift på lækre kanelsnurrer

Det her barsel er ret okay. Jeg startede dagen i et roligt tempo med en skøn greenie og en god kop kaffe og efter et varmt bad tog jeg ned for at handle ind til aftensmad og hjemmebag. Planen er, at jeg inden babys ankomst vil prøve at få fyldt fryseren lidt op med mad og lækkerier, så vi har lidt nemt til den første tid som nybagt lille familie. I dag blev det til en portion klassiske kanelsnurrer med remonce af brun farin hvor jeg kun bagte en lille håndfuld af dem helt færdige. Størstedelen tog jeg ud af ovnen fem minutter før de var færdige og lige efter afkøling røg de i fryseren. På den måde kan jeg lynhurtigt tage et par stykker op når jeg får gæster, bage dem i fem minutter og servere kanelsnurrer, der smager som var de helt nylavede. Det er da smart!

Læs også: Grove kanelsnurrer med æble og chokolade

Kanelsnurrer

Find opskriften her:

Kanelsnurrer

18 stk.
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 5 dl mælk
  • 1 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 900 gram hvedemel
  • 75 gram blødt smør
Remonce
  • 200 gram blødt smør
  • 200 gram brun farin
  • 2 spsk. kanel
Topping
  • Æg til pensling
  • Perlesukker
Fremgangsmåde
  • Opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt en smule hvedemel og derefter æg, sukker, salt og kardemomme og rør det sammen.
  • Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt.
  • Lad dejen hæve i en halvanden times tid til dobbelt størrelse.
  • Rør remoncen sammen til en ensartet masse af smør, brun farin og kanel.
  • Rul dejen ud til en rektangulær firkant på et let meldrysset bord (cirka 60 x 30 cm).
  • Smør fyldet ud på dejen.
  • Fold en tredjedel af den korte side over midten og fold den sidste tredjedel ind over den første, så du får en dej i tre lag. Rul dejen lidt så lagene trykkes sammen til du har en firkant på cirka 30 x 30 cm.
  • Skær dejen ud i strimler på 2,5 cm i bredden. Sno hver strimmel rundt om to fingre samtidig med at hver strimmel snoes om sig selv. Enden proppes ned i hullet i midten og kanelsnurrerne placeres på bageplader beklædt med bagepapir. De skal ligge med god afstand, da de hæver en del i ovnen (der kan være seks kanelsnurrer på en plade).
  • Lad kanelsnurrerne efterhæve en times tid til dobbelt størrelse.
  • Pensl kanelsnurrerne med æg, drys med lidt perlesukker og bag dem ved 200 grader i 12-15 minutter.
Kanelsnurrer

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.