Tærte med græskar, champignon og timian

Tærte med græskar, champignon og timian

Forleden spurgte jeg efter inspiration til tærtefyld på Instagram og der kom en masse skønne bud. Et af forslagene lød på en kombination af græskar, svampe og timian. Det lød så lækkert, at jeg straks blev nødt til at prøve det. Jeg lavede en klassisk fuldkornstærtebund, fyldte den med bagt græskar, timianstegte champignoner og æg og toppede tærten med et par skiver gedeost. Resultatet blev intet mindre end fantastisk, hvis jeg selv skal sige det. Opskriften på tærte med græskar, champignon og timian får I herunder, hvis I selv har fået lyst til at prøve den skønne kombination af. Og nu er gedeost jo ikke ligefrem en ost for alle, så skift den endelige ud med fx feta eller frisk mozzarella, hvis du ikke er ligeså vild med gedeost som mig.

Læs også: Tærtebunde uden mel på fire måder

Tærte med græskar, champignon og timian

Opskrift på tærte med græskar, champignon og timian

Tærte med græskar, champignon og timian

Ingredienser
Bund
 • 150 gram hvedemel
 • 50 gram rugmel
 • 100 gram koldt smør
 • ½ tsk. salt
 • Ca. 1/2 dl koldt vand
Fyld
 • 300 gram hokkaido græskar i tern
 • 200 gram champignon
 • 1 tsk. timian
 • Olivenolie
 • 5 æg
 • 1/2 dl mælk
 • Salt og peber
 • 1/2 rulle gedeost feta eller frisk mozzarella kan også sagtens bruges
 • Evt. frisk timian til servering.
Fremgangsmåde
 • Start med at vende hokkaido græskar i tern i lidt olivenolie, fordel ternene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag græskarternene i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
 • Imens græskaret bages, laves bunden. Bland hvedemel, rugmel og salt i en skål. Skær det kolde smør i tern og kom disse ned i skålen. Smuldr smøren i melet til det er helt findelt. Du kan med fordel bruge en foodprocessor. Hæld vandet i lidt af gangen og saml dejen uden at ælte den for meget. Lad dejen hvile en halv times tid i køleskabet. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg derefter dejen i en tærteform med en diameter på cirka 24 cm. Prik nogen huller i bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader.
 • Rens champignonerne og skær dem ud i mindre stykker. Steg dem bløde på en pande i en smule olivenolie sammen med den tørrede timian.
 • Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber. Hæld væden fra de stegte champignoner og kom dem ned i æggemassen sammen med de bagt græskartern. Fordel fyldet i den forbagte tærtebund og top tærten med gedeost i skiver før den bages ved 200 grader i cirka 30 minutter til den er let gylden og æggemassen er fast. Top evt. med frisk timian inden servering.
Tærte med græskar, champignon og timian

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.