Gulerodsbrud

Lækre boller med gulerod og solsikkekerner

Gulerodsbrud er egentlig bare boller med gulerod, men fremfor at forme dejen til boller, er dejen hakket i stykker. Bollerne bliver dermed til brud og det gør dem til noget helt særligt. Skønne, bløde og søde gulerodsbrud med solsikkekerner smager himmelsk og så er de ret hyggelige at spise, når man sidder der og river dem fra hinanden bid for bid. Man kan selvfølgelig også sagtens spise dem som almindelige boller med smør og ost, men de smager altså mindst lige så godt uden noget. De er derfor den perfekte snack til at tage med på farten eller i madpakken. Jeg har selv planer om at bage endnu portion i weekenden, så jeg har lidt lækkert til eftermiddagskaffen på kontoret i næste uge.

Nedenstående opskrift giver ni store brud. Alt efter formål kan du sagtens få 15-18 mindre brud ud af portionen. Bruddene hæver en del i ovnen, så lav dem lidt mindre end du tænker giver mening. Derudover er det lidt svært at beskrive præcis hvordan dejen skal hakkes, så se evt. denne video hvis du er i tvivl. Det er super nemt!

Læs også: Havregrynsboller

Gulerodsbrud

Find den nemme opskrift på gulerodsbrud her:

Gulerodsbrud

9 stk. (store)
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 450 gram hvedemel
  • 30 gram blødt smør
  • 1 æg
  • 2-3 gulerødder cirka 200 gram
  • 50 gram solsikkekerner
Fremgangsmåde
  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt sukker og salt og ælt derefter melet i lidt af gangen. Når dejen er fast og smidig, æltes det bløde smør ind i dejen og dejen stilles til hævning i cirka 45 minutter.
  • Skræl og riv gulerødderne.
  • Efter hævning placeres dejen på et meldrysset bord og der laves en lille fordybning i dejen. Slå ægget ud i fordybningen og kom gulerødder og solsikkekerner ovenpå.
  • Fold dejen ind over, og hak så dejen i stykker med en dejskraber. Når dejen er hakket nok, placeres den i brud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad gulerodsbruddene efterhæve i cirka 30 minutter før de bages ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gyldne.
Gulerodsbrud