Græsk grønkålssalat med oliven og feta

Opskrift på græsk salat med grønkål, oliven og feta

I mandags overtog vi endelig nøglerne til det hus, som vi købte i efteråret. Egentlig var det ikke planen at sætte gang i det helt store renoveringsprojekt, men bare det at tage tapet af væggene i et helt hus er jo næsten et projekt i sig selv. Derudover skal vi have fikset gulvene og lave nyt badeværelse, så vi ved vist godt hvad vi skal bruge alt vores fritid på det næste stykke tid. Madlavningen bliver ihvertfald ikke en af prioriteterne, og denne opskrift på en græsk grønkålssalat med oliven og feta er derfor heller ikke helt “frisk”. Det gør den dog ikke mindre værd at dele, for godt smager den altså.

Grønkål hører egentlig ikke til i en klassisk græsk salat, men her om vinteren synes jeg, at det giver salaten lidt mere bid, smag og fylde. Ønsker du en lettere salat til grillmaden en varm sommerdag, kan du sagtens undlade grønkålen eller evt. erstatte den med spinat.

Hemmeligheden bag en god græsk salat er at komme oregano i dressingen. Derudover giver det kæmpe bonus på smagskontoen, hvis du styrer uden om de helt billige sorte oliven og i stedet køber et glas med lækre kalamata oliven – gerne dem med sten. Og det samme gælder fetaen. Køb gerne en lækker blokost fremfor dem i tern og dine smagsløg vil takke dig. Du kan fx servere den græske grønkålssalat til et par græske kyllingefrikadeller eller græske oksespyd.

Læs også: Den klassiske broccolisalat

Græsk grønkålssalat med oliven og feta

Find den nemme opskrift på græsk grønkålssalat her:

Græsk grønkålssalat med oliven og feta

2 personer
Ingredienser
 • 2 håndfulde grønkål
 • 10 cherrytomater
 • 1 grøn peberfrugt
 • 1/2 agurk
 • 25 sorte oliven fx kalamata
 • 75 gram feta
Dressing
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1/2 spsk. citronsaft
 • 1/2 spsk. æbleeddike
 • 1/2 spsk. oregano
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Rør ingredienserne til dressingen godt sammen.
 • Hak grønkålen i passende stykker og vend grønkålen i dressingen. 
 • Skær cherrytomaterne i kvarte og skær agurk og grøn peberfrugt i tern. Bland det sammen med grønkålen.
 • Kom oliven i salaten.
 • Smuldr fetaen i salaten og vend rundt.
Græsk grønkålssalat med oliven og feta

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.