Appelsincurd

Godmorgen venner! Så er 2018 skudt i gang og de fleste af os er vel efterhånden ved at være tilbage til i den vante hverdagsrytme? Jeg er ihvertfald, og jeg er lykkelig for, at jeg i juleferien fik lavet denne appelsincurd, som nu er med til at komme lidt farve og ekstra luksus på min hverdagsmorgenmad. Curd laves oftest af citroner (lemoncurd), men da mit køleskab bugnede af appelsiner, var det altså dem, der røg i gryden. Curd er vist oprindeligt ment som en slags smørepålæg til brød, men jeg kan lige love for, at en appelsincurd som denne kan løfte selv den simpleste havregrød op på det næste niveau! Jeg kan slet ikke beskrive, hvor lækkert det smager.

Læs også: Jordbærkompot

Appelsincurd

Appelsincurd
1 glas

Saften fra 3-4 appelsiner (cirka 2,5 dl)
3 æg
150 gram sukker
50 gram smør

Kom appelsinsaft, æg og sukker i en gryde. Varm langsomt blandingen op under omrøring – det må ikke koge! Når det begynder at tykne kommes smøren i lidt af gangen. Fortsæt med at varme og røre i blandingen til appelsincurden har den ønskede konsistens – det tager 10-15 minutter. Det er nemmest at vurdere konsistensen, hvis der tages lidt op på en teske, som man så lader køle lidt af. Hæld appelsincurden i et skoldet glas og opbevar den i køleskabet.

Granolaen på billederne er lavet ud fra denne grundopskrift på honningristet granola.

Havregrød
1 portion

1 dl grovvalsede havregryn
1,5 dl mælk
1,5 dl vand
En smule vaniljepulver
Salt

Bland alle ingredienserne i en gryde og varm blandingen op under omrøring. Lad grøden simre til den har den ønskede konsistens og top den så med appelsincurd, granola og evt. lidt frisk frugt.

Appelsincurd

  • Tiden skal udnyttes nr baby sover I gr blev det
  • Jeg kunne serist leve af koldskl koldskl
  • I dag bagte jeg disse chokolademuffins s jeg har lidt
  • Sdan en lille strrelse krver utrolig meget udstyr P bloggen
  • Jeg har s lidt grnne fingre at selv mine kaktusser
  • Jordbrssonen er over os og der er virkelig mange der
  • Her har vi fet hjemmelavet pizza til aftensmad Hvad har
  • Nemt med nemt p Koteletter med brun farin hvidlg og