Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager til morgenmad

Tykke og luftige amerikanske pandekager, der bliver toppet med ahornsirup og frisk frugt, er noget af det bedste jeg ved. Jeg spiser dem gerne til morgenmad i weekenderne eller når jeg skal forkæle mig selv og familien med lidt sødt. Pandekagerne passer også perfekt ind som en del af et brunchbord og måske de endda kan gøre det ud for et aftensmåltid, hvis man er lidt rebelsk. Kort sagt passer disse tykke og luftige pandekager til enhver lejlighed!

Når du skal lave amerikanske pandekager, er det vigtigt, at dejen er forholdvis tyk i konsistensen. Dejen skal øses op på panden i klatter og skal selv flyde ud. Du skal ikke vippe panden og fordele dejen, som du måske gør, når du laver almindelige pandekager. Jeg plejer at bruge et lille decilitermål ala dette til at hælde dejen op på panden med og jeg bruger cirka 1/2 dl dej pr. pandekage. Jeg steger altid pandekager i smør, da det bare giver det bedste resultat og smager meget bedre. Da amerikanske pandekager er tykkere end de almindelige af slagsen, skal de selvfølgelig stege i lidt længere tid. Skru lidt ned for varmen og hav lidt tålmodighed. Pandekagerne skal kunne nå at sætte sig uden at blive brændte inden du vender dem.

Læs også: Bananpandekager med havregryn

Amerikanske pandekager

Find opskriften på amerikanske pandekager her:

Amerikanske pandekager

8 stk.
Ingredienser
  • 3 dl hvedemel
  • 1 1/2 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • Smør til stegning
Fremgangsmåde
  • Bland hvedemel, sukker og vaniljepulver i en skål.
  • Kom æg og mælk i og pisk til du har en ensartet og luftig dej.
  • Steg pandekagerne på panden i en smule smør – jeg plejer at bruge cirka 1/2 dl dej pr. pandekage.

Serveringsforslag

Som nævnt øverst i indlægget holder jeg af at servere mine amerikanske pandekager med ahornsirup og frisk frugt, men der er mange andre muligheder. Du kan fx drysse dem med flormelis eller sukker eller smøre dem med marmelade. Denne nemme, hjemmelavede jordbærkompot, denne brombær-chia marmelade eller denne rabarbermarmelade smager super godt til. Du kan også hakke lidt nødder eller chokolade og drysse ud over. Kun fantasien sætter grænser!

Læs også: Brownie med karamel og havsalt

Amerikanske pandekager

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.