Chokoladeboller

En portion skønne, nybagte chokoladeboller kan gøre enhver søndag en smule bedre. Jeg vågnede virkelig tidligt i morges og tænkte, at jeg så lige så godt kunne starte dagen med at forkæle mig selv og min kæreste. Jeg hoppede i køkkenet, satte kaffe over og gik i gang med røremaskine, gær, mel og chokolade og halvanden times tid senere var der lune chokoladeboller klar til morgenbordet.

Læs også: Rugboller med chokolade

Chokoladeboller

Chokoladeboller
12 stk.

25 gram gær
2 dl mælk
50 gram smør
2 æg
3 spsk. sukker
1/2 tsk. kardemomme
½ tsk. sal t
450 gram hvedemel (cirka)
100 gram mørk chokolade

1 sammenpisket æg til pensling

Smelt smøren og bland mælken i. Hæld blandingen over den smuldrede gær i en skål. Rør rundt til gæren er opløst og tilsæt så æg, sukker, kardemomme og salt. Rør hvedemelet i lidt af gangen og ælt til dejen er smidig, men ret klistret. Hak den mørke chokolade og ælt den forsigtigt i dejen. Lad dejen hæve 30 minutter før den hældes ud på et meldrysset bord og æltes med lidt mere mel, hvis den er for klistret. Form dejen til 12 boller og stil dem i en firkantet form beklædt med bagepapir (cirka 23×28 cm). De skal stå så tæt, at de lige præcis ikke rør hinanden. Lad chokoladebollerne efterhæve i 30 minutter før de pensles med æg og bages ved 200 grader i 10-13 minutter.

Chokoladeboller

  • Opskriften p denne gulerodssalat med persille og granatble er ekstremt
  • Forleden s min frokost sdan ud I dag kommer den
  • Det er alt for lnge siden at jeg har fet
  • Har I planer om at bage i weekenden s vil
  • I dag er der fire opskrifter til ugen der kommer
  • Efter en hrd nat med en meget vgen baby skal
  • Bagt pasta med laks spinat og blomklsmornaysauce En skn hverdagsret
  • Vi skal have indisk i dag Hvad skal I have?