Opskrift på chokoladeboller
En portion skønne, nybagte chokoladeboller kan gøre enhver dag en smule bedre. Jeg vågnede virkelig tidligt i morges og tænkte, at jeg så lige så godt kunne starte dagen med at forkæle mig selv og min kæreste. Jeg hoppede i køkkenet, satte kaffe over og gik i gang med røremaskine, gær, mel og chokolade og halvanden times tid senere var der lune chokoladeboller klar til morgenbordet.
Læs også: Rugboller med chokolade
Chokoladeboller
12 stk.
Ingredienser
- 25 gram gær
- 2 dl mælk
- 50 gram smør
- 2 æg
- 3 spsk. sukker
- 1/2 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- 450 gram hvedemel cirka
- 100 gram mørk chokolade
- 1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
- Smelt smøren og bland mælken i. Hæld blandingen over den smuldrede gær i en skål.
- Rør rundt til gæren er opløst og tilsæt så æg, sukker, kardemomme og salt.
- Rør hvedemelet i lidt af gangen og ælt til dejen er smidig.
- Hak den mørke chokolade og ælt den forsigtigt i dejen.
- Lad dejen hæve 30 minutter før den hældes ud på et meldrysset bord.
- Form dejen til 12 boller og stil dem i en firkantet form beklædt med bagepapir (cirka 23x28 cm). De skal stå så tæt, at de lige præcis ikke rør hinanden.
- Lad chokoladebollerne efterhæve i 30 minutter før de pensles med æg og bages ved 200 grader i 10-13 minutter.