Chokoladeboller

Opskrift på chokoladeboller

En portion skønne, nybagte chokoladeboller kan gøre enhver dag en smule bedre. Jeg vågnede virkelig tidligt i morges og tænkte, at jeg så lige så godt kunne starte dagen med at forkæle mig selv og min kæreste. Jeg hoppede i køkkenet, satte kaffe over og gik i gang med røremaskine, gær, mel og chokolade og halvanden times tid senere var der lune chokoladeboller klar til morgenbordet.

Læs også: Rugboller med chokolade

Chokoladeboller

Chokoladeboller

12 stk.
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2 dl mælk
  • 50 gram smør
  • 2 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 450 gram hvedemel cirka
  • 100 gram mørk chokolade
  • 1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
  • Smelt smøren og bland mælken i. Hæld blandingen over den smuldrede gær i en skål. 
  • Rør rundt til gæren er opløst og tilsæt så æg, sukker, kardemomme og salt. 
  • Rør hvedemelet i lidt af gangen og ælt til dejen er smidig. 
  • Hak den mørke chokolade og ælt den forsigtigt i dejen. 
  • Lad dejen hæve 30 minutter før den hældes ud på et meldrysset bord.
  • Form dejen til 12 boller og stil dem i en firkantet form beklædt med bagepapir (cirka 23x28 cm). De skal stå så tæt, at de lige præcis ikke rør hinanden. 
  • Lad chokoladebollerne efterhæve i 30 minutter før de pensles med æg og bages ved 200 grader i 10-13 minutter.

Chokoladeboller

  • Det er godt gang i opskriften p disse grntsagsplsehorn p
  • Godmorgen fredag Lige om hjrnet venter weekend december og jul
  • Godmorgen og gldelig 1 december Kalenderlyset er tndt morgenbollerne er
  • Selvom det er december og vi rigtigt skal jule og
  • Reklame for lecreusetdk  Jeg har lnge troet at der
  • Sikke da et kedeligt vejr vi har i dag Det
  • Jeg har lige opdateret min greenie grundopskrift p bloggen og
  • Klatkager til morgenmad Det er jo kun jul en gang