Vegetariske frikadeller med sød kartoffel

Som jeg skrev lidt om HER, så har jeg efterhånden flere kødfrie end kødfyldte dage om ugen. Jeg har ikke helt vinket farvel til kødet og det kommer jeg heller ikke til, men jeg nyder virkelig at eksperimentere i det vegetariske køkken. Forleden lavede jeg disse vegetariske frikadeller med sød kartoffel og de smagte skønt. De er sprøde udenpå og bløde og svampede indeni. De er lidt mindre faste end traditioneller frikadeller, men det synes jeg ikke gør så meget. Jeg blev mæt og glad og savnede slet ikke kødet.

Læs også: Quinoadunser og kålsalat

Vegetariske frikadeller med sød kartoffel

Vegetariske frikadeller med sød kartoffel
10 stk.

1 mellemstor søde kartoffel eller 2 små (cirka 300 gram)
1 æggeblomme
25 gram revet ost (cheddar smager godt i)
1 lille rødløg, finthakket
1 fed presset hvidløg
3 spsk. hvedemel
½ dl friskehakkede krydderurter, fx koriander, persille eller basilikum
½ tsk. salt
Smør eller olie til stegning

Skyl den søde kartoffel godt, læg den på en bageplade og bag den ved 200 grader i 45-60 minutter alt efter størrelse. Den skal være helt gennembagt. Lad den søde kartoffel køle godt af inden du piller skralden af. Kom den ned i en skål sammen med de øvrige ingredienser og rør/mas til du har en fars. Kom farsen i små klatter på en varm pande med fedtstof. Dyp evt. skeen i koldt vand ind imellem, så farsen ikke klistre fast til skeen. Steg frikadellerne på begge sider til de gyldne og sprøde.

TIP! Den søde kartoffel kan med fordel bages dagen før.

Vegetariske frikadeller med sød kartoffel