Vegetar frikadeller med sød kartoffel

Nem opskrift på vegetar frikadeller med sød kartoffel

Som jeg skrev lidt om HER, så har jeg efterhånden flere kødfrie end kødfyldte dage om ugen. Jeg har ikke helt vinket farvel til kødet og det kommer jeg heller ikke til, men jeg nyder virkelig at eksperimentere i det vegetariske køkken. Forleden lavede jeg disse vegetar frikadeller med sød kartoffel og de smagte skønt. De er sprøde udenpå og bløde og svampede indeni. De er lidt mindre faste end traditioneller frikadeller, men det synes jeg ikke gør så meget. Jeg blev mæt og glad og havde serveret denne hvidkålssalat med granatæble og ristede hasselnødder til.

Læs også: Squashfrikadeller til din kødfrie aftensmad

Vegetar frikadeller med sød kartoffel

Find den nemme opskrift på vegetar frikadeller med sød kartoffel her:

Vegetar frikadeller med sød kartoffel

10 stk.
Ingredienser
 • 1 mellemstor søde kartoffel eller 2 små cirka 300 gram
 • 1 æggeblomme
 • 25 gram revet ost cheddar smager godt i
 • 1 lille rødløg finthakket
 • 1 fed presset hvidløg
 • 3 spsk. hvedemel
 • ½ dl finthakkede krydderurter fx koriander, persille eller basilikum
 • ½ tsk. salt
 • Smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
 • Skyl den søde kartoffel godt, læg den på en bageplade og bag den ved 200 grader i 45-60 minutter alt efter størrelse. Den skal være helt gennembagt. Lad den søde kartoffel køle godt af inden du piller skralden af.
 • Kom den søde kartoffel ned i en skål sammen med de øvrige ingredienser og rør/mas til du har en fars.
 • Kom farsen i små klatter på en varm pande med fedtstof. Dyp evt. skeen i koldt vand ind imellem, så farsen ikke klistre fast til skeen.
 • Steg frikadellerne på begge sider til de gyldne og sprøde.
Noter
TIP! Den søde kartoffel kan med fordel bages dagen før.

Du kan finde alle mine vegetariske opskrifter her.

Vegetar frikadeller med sød kartoffel

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username