Koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk

Opskrift på koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk

Koteletter i fad er en ret, der er nem at lave, og er derfor en klassiker i mange hjem. Denne opskrift er en variation af den klassiske ret med tomatsauce, fløde og champignon serveret med ris, da jeg synes, at sådan en omgang hurtigt kan blive lidt for tung. Jeg har her skiftet fløde og tomat ud med cremet kokosmælk, erstattet risene med en bund af rodfrugter og skruet gevaldigt op for grøntsagsindholdet. Er man lidt ferm med en køkkenkniv, kan man få retten i ovnen på et kvarter og så skal den ellers bare stå der og hygge sig i en halv times tid. Det kan man da kalde nem hverdagsmad!

Læs også: Kylling i kokoskarry

Koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk

Koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk

2 personer
Ingredienser
  • 2 koteletter
  • 1 løg
  • 100 gram champignon
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ tsk. muskatnød
  • 400 gram rodfrugter skrællet vægt (jeg brugte gulerod og kartofler)
  • 1 kugle frisk mozzarella i skiver kan erstattes af en håndfuld revet ost eller undlades helt
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie eller smør til stegning
  • 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
  • Brun koteletterne på en pande i lidt olivenolie eller smør, tag dem af og stil dem til side.
  • Hak løget fint, skær champignon i skiver og peberfrugt i tern. 
  • Sauter løg, champignon og peberfrugt på panden og når løgene er klare, hældes kokosmælken over. Varm op og smag saucen til med muskatnød, salt og peber. 
  • Skær rodfrugterne i tynde skiver og læg dem i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg koteletterne oven på, og hæld så saucen over. Top med ost og kom retten i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
Noter
Jeg serverede retten med en skøn salat til, som jeg snittede mens retten var i ovnen. Du finder alle mine salatopskrifter HER.

Koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk

No images found!
Try some other hashtag or username