Koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk

En opskrift med grøntsager og kokosmælk fremfor fløde og tomatsauce

Koteletter i fad er en ret, der er nem at lave, og er derfor en klassiker i mange hjem. Den klassiske ret er med tomatsauce, fløde og champignon og serveres ofte med ris. Jeg har her skiftet fløde og tomat ud med cremet kokosmælk og erstattet risene med en bund af kartofler. Er man lidt ferm med en køkkenkniv, kan man få en sådan omgang koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk i ovnen på et kvarter og så skal den ellers bare stå der og hygge sig i en halv times tid. Det kan man da kalde nem hverdagsmad!

Koteletter kan hurtigt blive en tør og kedelig affære, men husk, at man får hvad man betaler for. Økologiske svinekoteletter af god kvalitet smager altså bare tusind gange bedre end de billigste i køledisken. Jeg ved ikke med dig, men jeg vil hellere spise en kotelet, der er lille, dyr og saftig end en, der er stor, billig og tør.

Fremgangsmåden for at lave sådan en omgang koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk minder ret meget om fremgangsmåden for den klassiske version. Man starter med at brune koteletterne af, så de får en fin stegskorpe. Derefter laver man saucen, som her består af løg, champignon, rød peberfrugt og kokosmælk. Har du en sjat fløde, så kom den endelig i, men det er ikke nødvendigt. Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og lægges i et fad præcis som hvis du skulle lave flødekartofler. De brunede koteletter lægges ovenpå og saucen hældes over. Fadet toppes med ost og så skal retten ellers bare i ovnen. Jeg plejer at servere en skøn salat og/eller et godt stykke brød til.

Læs også: Kylling i kokoskarry

Koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk

Find den nemme opskrift på koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk her:

Koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk

2 personer
Ingredienser
  • 2 koteletter
  • 1 løg
  • 100 gram champignon
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk
  • En sjat fløde, hvis du har kan undlades
  • ½ tsk. muskatnød
  • 500 gram kartofler
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie eller smør til stegning
  • 1 kugle frisk mozzarella i skiver kan erstattes af en håndfuld revet ost eller undlades helt
Fremgangsmåde
  • Brun koteletterne på en pande i lidt olivenolie eller smør, tag dem af og stil dem til side.
  • Hak løget fint, skær champignon i skiver og peberfrugt i tern. 
  • Sauter løg, champignon og peberfrugt på panden og når løgene er klare, hældes kokosmælken og evt. fløde over. Varm op og smag saucen til med muskatnød, salt og peber. 
  • Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg koteletterne oven på, og hæld så saucen over. Top med ost og kom retten i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
Noter
Server retten med en skøn salat og/eller et godt stykke brød til. Du finder alle mine salatopskrifter HER og min nemme opskrift på flutes HER.
Koteletter i fad med grøntsager og kokosmælk