Æggekage med kartofler, spinat og bacon

Æggekage med kartofler

Æggekage er en skøn dansk klassiker og her er en opskrift på den traditionelle ret med kartofler, spinat og bacon. Vi spiser ret tit en sådan æggekage med kartofler til aftensmad, fordi det er så nemt og hurtigt at lave. Æggekagen kan selvfølgelig også sagtens spises til frokost eller endda morgenmad, hvis man en weekendmorgen har lidt ekstra tid. Vi plejer at lægge en god skive ristet rugbrød under fordi det både smager godt og mætter mere. Vi plejer også at drysse med gavmilde mængder purløg lige inden servering og Magnus holder af at dryppe med lidt chilisauce.

Det sværeste ved at lave æggekage er at undgå, at den brænder på, før æggemassen er blevet fast. Jeg har tit stået med en æggekage med helt branket bund og en midte, der stadigvæk var helt flydende. Tricket er, at du først skal give give den et par minutter på kogepladen ved middel varme og derefter bage æggekagen færdig i ovnen. Så får du en skøn æggekage med perfekt brun bund og fast midte. Du skal bare lige huske, at pander med plastik på håndtaget ikke må komme i ovnen, da du kan risikere, at plastikken smelter.

Fyldet i en æggekage kan du variere i det uendelige. Jeg har her valgt at lave en version med kartofler, bacon og spinat, men prøv fx at komme tomatskiver på toppen (som i denne opskrift), at udskifte kartoflerne med squash i tern eller at bruge røget laks i stedet for bacon. Kun fantasien sætter grænser.

Læs også: Tærte med hakket oksekød og feta

Æggekage med kartofler, spinat og bacon

Opskrift på æggekage med kartofler, spinat og bacon

Æggekage med kartofler, spinat og bacon

2 personer
Ingredienser
 • 4 mellemstore kartofler cirka 300 gram
 • 4 skiver bacon
 • 3-5 kviste frisk timian
 • 2 forårsløg
 • 75 gram frisk spinat
 • 6 æg
 • 1/2 dl mælk eller vand
 • Salt og friskkværnet peber
 • Purløg
Fremgangsmåde
 • Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i letsaltet vand med et par friske timiankviste i cirka 15 minutter.
 • Skær baconen i mindre stykker og steg den på panden.
 • Kom forårsløg i ringe og den friske spinat på panden og vend rundt. Steg spinaten til den er faldet helt sammen.
 • Kom kartoflerne på og vendt godt.
 • Pisk æggene med mælk, salt og peber hæld æggemassen over grøntsagerne.
 • Lad æggekagen stege på panden i et par minutter og bag den så færdig i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter eller til æggemassen er fast.
 • Top med masser af purløg før servering og spis evt. æggekagen på lækkert rugbrød.
Æggekage med kartofler, spinat og bacon

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.