Vegetarisk indisk korma

Vegetarisk indisk korma

I mandags delte jeg opskriften på naanbrød og i dag får du så opskriften på en skøn vegetarisk indisk korma, som du kan servere de skønne fladbrød til. Opskriften er en vegetarisk version af den klassiske chicken korma, som er en skøn, cremet og krydret indisk gryderet med kylling. Jeg har her skiftet kyllingen ud med en masse grøntsager, men som jeg også skriver længere nede, så kan du jo sagtens komme kylling i, hvis du føler for det.

Når du om lidt kigger på opskriften, så skal du endelig ikke blive skræmt af den lange ingrediensliste! Det meste er krydderier og du har garanteret allerede de fleste stående hjemme på hylden. Listen med krydderier blev ekstra lang, da jeg ikke lige havde noget af den indiske krydderiblanding garam masala på lager. I stedet kom jeg alle krydderierne i individuelt. Alle krydderierne kan dog erstattes af 2 spsk. garam masala, som jeg også skriver i opskriften.

Læs også: Vegansk karry med sød kartoffel og kikærter

Vegetarisk indisk korma

Find den nemme opskrift på vegetarisk indisk korma her:

Vegetarisk indisk korma

4 personer
Ingredienser
 • ½ blomkålshoved cirka 250 gram
 • ½ rød peberfrugt
 • 2 små gulerødder
 • 1 løg
 • 1-2 cm ingefær skrællet og revet
 • 4 fed presset hvidløg
 • 1 dåse tomatpuré 140 gram
 • 1 spsk. karry
 • 1 tsk. gurkemeje, spidskommen, koriander og kardemomme
 • ¼-½ tsk. stødte nelliker, kanel, muskatnød og chiliflager
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2 spsk. citronsaft
 • 3 dl vand
 • 1 dl neutral yoghurt
 • Salt og peber
 • Smør eller olie til stegning
Serveringsforslag
 • Ris
 • Naanbrød
 • Cashewnødder
 • Frisk koriander
 • Rosiner
Fremgangsmåde
 • Skær blomkål i buketter, peberfrugt i tern og gulerødder i skiver.
 • Hak løget groft og steg det i en smule fedtstof til det er klart.
 • Skræl ingefær og hvidløg, skær begge i grove tern, tilsæt og svits i cirka 2 minutter.
 • Tag gryden kortvarigt at blusset mens du tilsæt tomatpuré og alle krydderierne. Sæt gryden tilbage på blusset og svits krydderierne af i et minuts tid.
 • Tilsæt kokosmælk, citronsaft og vand og kog saucen i omkring 5 minutter.
 • Blend saucen med en stavblender og rør efterfølgende yoghurten i.
 • Kom alle grøntsagerne i, varm retten igennem og smag til med salt og peber.
Noter
TIP! Du kan erstatte spidskommen, koriander, kardemomme, nelliker, kanel, muskatnød og chiliflager med 2 spsk. garam masala.
TIP! Du kan erstatte halvdelen af grøntsagerne med 300 gram stegt kylling i tern.

Flere skønne vegetariske opskrifter

Selvom hverken jeg eller resten af familien er vegetarer, holder jeg af at servere et vegetarisk måltid fra tid til anden. Derfor har jeg efterhånden også en fin lille samling af lækre vegetariske opskrifter her på bloggen og i det følgende vil jeg dele et par stykker.

Denne vegetarisk bolognese med røde linser er en af mine personlige favoritter. Den smager som en skøn bolognese skal smage, men er helt uden kød. En anden personlig favorit er disse speltpandekager med vegetarisk fyld. Både pandekager og fyld smager helt fantastisk og tilsat lidt friske grøntsager også, så bliver det næsten ikke bedre. Den sidste opskrift jeg vil nævne her, er min opskrift på vegetariske burgerbøffer af bønner og søde kartofler. Jeg synes både smag og konsistens sidder lige i skabet og de hverken smuldrer under stegning eller når burgeren skal samles.

Vil du have mere inspiration til vegetarisk mad, så finder du alle mine vegetariske opskrifter her.

Læs også: Cremet blomkålssuppe

Vegetarisk indisk korma

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.