Vegetarisk indisk korma

I mandags delte jeg opskriften på naanbrød og i dag får I så opskriften på en skøn vegetarisk indisk korma, som I kan servere de skønne fladbrød til. Opskriften er en vegetarisk version af den klassiske chicken korma, som er en skøn, cremet og krydret indisk gryderet med kylling. Jeg har her skiftet kyllingen ud med en masse grøntsager, men som jeg også skriver længere nede, så kan du jo sagtens komme kylling i, hvis du føler for det. Når I om lidt kigger på opskriften, så skal I altså endelig ikke blive skræmt af den lange ingrediensliste! Det meste er krydderier og I har garanteret allerede de fleste stående hjemme på hylden. Listen med krydderier blev ekstra lang, da jeg ikke lige havde noget af den indiske krydderiblanding garam masala på lager og i stedet kom alle krydderierne i individuelt.

Læs også: Karry med sød kartoffel og kikærter (vegansk)

Vegetarisk indisk korma

Vegetarisk indisk korma
4 personer

½ blomkålshoved (cirka 250 gram)
½ rød peberfrugt
2 små gulerødder
1 spsk. kokosolie
1 løg
1-2 cm ingefær, skrællet og revet
4 fed presset hvidløg
1 dåse tomatpuré (140 gram)
1 spsk. karry
1 tsk. gurkemeje, spidskommen, koriander og kardemomme
¼-½ tsk. stødte nelliker, kanel, muskatnød og chiliflager
1 dåse kokosmælk
2 spsk. citronsaft
3 dl vand
1 dl neutral yoghurt
Salt og peber

Til servering
Ris (evt. blomkålsris)
Naanbrød
Cashewnødder
Frisk koriander
Rosiner

Skær blomkål i buketter, peberfrugt i tern og gulerødder i skiver. Hak løget groft og steg det i kokosolien til det er klart. Skræl ingefær og hvidløg, skær begge i grove tern, tilsæt og svits i cirka 2 minutter. Tag gryden kortvarigt at blusset mens du tilsæt tomatpuré og alle krydderierne. Sæt gryden tilbage på blusset og svits krydderierne af i et minuts tid. Tilsæt kokosmælk, citronsaft og vand og kog saucen i omkring 5 minutter. Blend saucen med en stavblender og rør efterfølgende yoghurten. Kom alle grøntsagerne i, varm retten igennem og smag til med salt og peber.

TIP! Du kan erstatte spidskommen, koriander, kardemomme, nelliker, kanel, muskatnød og chiliflager med 2 spsk. garam masala.

TIP! Du kan erstatte halvdelen af grøntsagerne med 300 gram stegt kylling i tern.

Vegetarisk indisk korma

  • Sndagen startede en smule mere aktivt end lrdagen og jeghellip
  • Der er madpakkefest p bloggen i dag! Hop ind forbihellip
  • Lkkert og lynhurtigt! Opskriften p en omgang pasta i fldesovshellip
  • Jeg tager mig god tid denne morgen og startede dagenhellip
  • Der er lidt vegtarsnak p bloggen i dag sammen medhellip
  • Jeg startede lrdagen med en skn chiagrd  Har Ihellip
  • Skal du sndagsbage i dag? S foreslr jeg disse sknnehellip
  • Jeg skal have en portion af denne sknne vegetariske bolognesehellip