Kartoffelsalat med blomkål og urter

Opskrift på salat med kartofler, blomkål, ærter og urter

Sommeren er kommet og nu skal der grilles! Må jeg foreslå, at du serverer denne sommerlige kartoffelsalat med blomkål og urter næste gang du tænder op? Den er nem at lave, smager helt fantastisk og er et skønt alternativ til den klassiske kartoffelsalat.

Kog kartoflerne i god tid, så de kan nå at køle ordenligt af og når først det er ordnet, så tager salaten altså under 10 minutter at bikse sammen! De kogte kartofler får sprødt selskab af lidt blomkål og friskbælgede ærter og lidt hakket dild og purløg giver salaten en skøn smag.

Læs også: Opskrift på kartoffelsalat med radiser, agurk og urter

Kartoffelsalat med blomkål og urter

Find opskriften på kartoffelsalat med blomkål og urter her:

Kartoffelsalat med blomkål og urter

Ingredienser
  • 500 gram nye kartofler
  • 200 gram blomkål cirka 1/2 hoved
  • 100 gram friskbælgede ærter
  • 1 dl purløg hakket
  • 1 dl dild hakket
Dressing
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. akaciehonning
  • Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  • Kog kartoflerne i letsaltet vand i 7 minutter og lad dem efterfølgende hvile i kogevandet i 7 minutter.
  • Hæld vandet fra og lad dem køle af før du skær dem i mundrette stykker.
  • Skær blomkålen i små buketter og bland med friskbælgede ærter, purløg, dild og kartofler.
  • Bland olivenolie, æbleeddike, akaciehonning sammen og smag dressingen til med salt og peber.
  • Vend dressingen i salaten lige før servering.
Kartoffelsalat med blomkål og urter

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.