Fersken caprese salat

Denne fersken caprese salat er en variation af den klassiske tomat caprese, som vi alle kender (og elsker) – I ved, den med tomat, mozzarella, basilikum og af og til finthakket løg? Ud over at skifte tomaterne ud med fersken, så har jeg også puttet lidt lufttørret skinke i og det gør, at denne salat både kan bruges som tilbehør, en let frokost eller som en skøn forret.

Læs også: Salat med avocado, løg og tomat

Fersken caprese salat

Fersken caprese salat

2 ferskner
1 pose frisk mozzarella
2-3 skiver lufttørret skinke
10 blade frisk basilikum
1/2 dl balsamico
Salt og peber

Start med at reducere balsamicoen. Hæld den op i en lille pande og lad den simre i 10 minutters tid, så den får en karamelagtig konsistens. Lad den reducerede balsamico køle af. OBS: Hver opmærksom på, at den tykner endnu mere, når den nedkøles, så den skal altså være lidt flydende, når man slukker for blusset.

Skær fersken og mozzarella i skiver og skær den lufttørrede skinke i mindre skiver. Læg nu på skift fersken, mozzarella, lufttørret skinke og basilikum på et fad og slut af med at hælde den reducerede balsamico over. Drys med salt og peber og servér.

Fersken caprese salat

  • WEEKEND! Hvor er det tiltrngt Vi skyder weekenden i gang
  • Jeg er hjemme med en lille syg mus i dag
  • Det er srme blevet efterr Jeg overvejer kraftigt at skifte
  • Sprde bnnefritter Vi skulle have haft en lkker pastaret med
  • Sidste uge stod i sygdommens tegn Frst Mille s Magnus
  • I morgen er det fredag og s er der kun
  • Fredagsburger Helt simpel og helt perfekt    burger
  • Biksemad  Nr lillefisen bliver ringet syg hjem fra dagplejen