Drømmekage med chokolade - den du ved nok

Drømmekage med chokolade – “den du ved nok”

Kan I huske den der kanotur, hvortil jeg skulle bage en kage? Efter en del eftertænksomhed endte jeg med at bage og medbringe denne drømmekage med chokolade (også kendt som “den du ved nok”-kage). Det viste sig at være et meget godt valg for den blev simpelthen rost til skyerne. Jeg selv syntes også, at den smagte helt fantastisk! Desværre fik jeg ikke lige taget billeder af kagen, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det betød jo bare, at jeg så har måtte bage den igen. Jeg har gået og ventet lidt på en god anledning til at bage den skønne kage igen og den kom forleden. Min søster kom nemlig forbi og havde “bestilt” hjemmebagt kage. Endnu engang blev kagen rost og jeg fik knipset mig et par billeder, så her kommer opskriften på den bedste drømmekage med chokolade – eller “den du ved nok”.

Læs også: Nem opskrift på luftig chokoladekage

Drømmekage med chokolade - "den du ved nok"

Opskrift på drømmekage med chokolade – “den du ved nok”

Drømmekage med chokolade – “den du ved nok”

Ingredienser
 • 3 æg
 • 300 gram sukker
 • 2 tsk. vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
 • 3 tsk. bagepulver
 • 3 spsk. kakao
 • 200 gram mel
 • 60 gram smør
 • 2 dl sødmælk
Kokostopping med chokolade
 • 125 gram smør
 • 150 gram kokosmel
 • 250 gram brun farin
 • 2 spsk. kakao
 • 1 dl sødmælk
 • 50 gram mørk chokolade
Fremgangsmåde
 • Pisk æggene med sukkeret til blandingen er lys og luftig.
 • Tilsæt vaniljepulver/korn og si bagepulver, kakaopulver og mel i og vendt rundt.
 • Smelt smøren, hæld mælken i og vend blandingen i dejen.
 • Hæld dejen ud i en smurt bageform (cirka 20×25) og bag ved 175 grader (almindelig ovn) i 30-40 minutter til kage er gennembagt.
 • Kom alle ingredienserne til kokosstoppingen i en gryde og varm langsomt op under omrøring, til massen er smeltet sammen.
 • Når dejen har bagt, tages den ud af ovnen, som skrues op til 225 grader.
 • Fordel kokosstoppingen på kagen og bag så kagen 5 minutter ved den høje temperatur.
 • Lad den køle helt af (gerne til dagen efter) og servér.
Drømmekage med chokolade - "den du ved nok"

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username