Drømmekage med chokolade - den du ved nok

Kan I huske den der kanotur, hvortil jeg skulle bage en kage? Jeg talte jo lidt om, at jeg nok ville bage noget med rabarber eller disse hindbærsnitter, men sådan blev det altså langt fra. Efter en del eftertænksomhed endte jeg med at bage og medbringe en drømmekage med chokolade (også kendt som “den du ved nok”-kage) og det var vist et meget godt valg, for den blev rost til skyerne! Desværre fik jeg ikke lige taget billeder af den på det tidspunkt, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, for det betød jo bare, at jeg så måtte bage den igen hurtigst muligt. Siden har jeg så gået og ventet lidt på en god anledning til at bage den skønne kage igen og den kom forleden i form af, at min søster kom forbi og havde “bestilt” hjemmebagt kage. Endnu engang blev kagen rost og jeg fik knipset mig et par billeder, så her kommer opskriften på den du ved nok.

Læs også: Nem chokoladekage

Drømmekage med chokolade - den du ved nok

Drømmekage med chokolade

Kage
3 æg
300 gram sukker
2 tsk. vaniljepulver (eller kornene fra 1 vaniljestang)
3 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
200 gram mel
60 gram smør
2 dl sødmælk

Kokostopping
125 gram smør
150 gram kokosmel
250 gram brun farin
2 spsk. kakao
1 dl sødmælk
50 gram mørk chokolade

Pisk æggene med sukkeret til blandingen er lys og luftig. Tilsæt vaniljepulver/korn og si bagepulver, kakaopulver og mel i og vendt rundt. Smelt smøren, hæld mælken i og vend blandingen i dejen. Hæld dejen ud i en smurt bageform (cirka 20×25) og bag ved 175 grader (almindelig ovn) i 30-40 minutter til kage er gennembagt.

Kom alle ingredienserne til kokosstoppingen i en gryde og varm langsomt op under omrøring, til massen er smeltet sammen. Når dejen har bagt, tages den ud af ovnen, som skrues op til 225 grader. Fordel kokosstoppingen på kagen og bag så kagen 5 minutter ved den høje temperatur. Lad den køle helt af (gerne til dagen efter) og servér.

Drømmekage med chokolade - den du ved nok

 

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.