Om studievalg og karriere - derfor valgte jeg farmaci

I år er det syv år siden, at jeg blev student. Da jeg stod der med huen på hovedet og et glas bobler i hånden, vidste jeg egentlig allerede, hvad det var jeg gerne ville. Jeg ville på universitet og læse til farmaceut, men først skulle jeg have et sabbatår. Jeg var på daværende tidspunkt træt af lektier, skole og eksamener og jeg kunne slet ikke forstå dem fra min klasse, der ville starte på en videregående uddannelse lige efter sommerferien. Nej, ellers tak! Mit sabbatår brugte jeg på at arbejde, købe en lejlighed og flytte hjemmefra og i juli året efter søgte jeg så ind på Københavns Universitet med farmaceutuddannelsen som både første og eneste prioritet. Jeg vidste, at mit snit var højt nok og de plejede at tage næsten alle ind, så hvorfor bruge tid på at finde en anden og en tredje prioritet? Ind kom jeg (heldigvis) og i september for seks år siden, havde jeg så første skoledag for sidste gang.

Læs også: En ny titel

Men hvad var det så ved farmaceutuddannelsen, som jeg syntes var så spændende? Tjo, egentlig ville jeg gerne have været læge, men bare tanken om den tid det ville tage at blive og de skæve arbejdstider, fik mig hurtigt på andre tanker. Faktisk tror jeg, at den primære årsag til, at jeg gerne ville læse medicin var, at jeg dengang så utrolig meget prestige i det. Dyrlæge var også oppe at vende, og var noget som jeg har villet i mange år, men jo ældre jeg blev, jo mindre begyndte jeg at synes, at dyr var det fedeste verden. Sproglige og samfundsfaglige uddannelser har jeg aldrig overvejet, da jeg altid har fundet de naturvidenskabelige fag mest interessant og det er også her, at jeg altid har været fagligt stærkest. Pædagog og folkeskolelærer blev overvejet, men når jeg sagde det højt i min omgangskreds og blandt familie, blev der smilet og joket med, at det kunne jeg da ikke med min dårlige tålmodighed. Ind i mellem alle disse tanker, blev idéen om at læse farmaci ligesom ved med at poppe op. Jeg syntes, at alt der med medicin lød helt vildt spændende og kemi var yndlingsfaget, så det var den vej det blev.

Men har jeg så aldrig været i tvivl om hvorvidt det var den rigtige beslutning? Jo! Jeg har flere gang under studiet følt, at jeg ikke har haft samme entusiasme omkring tingene, som mine studiekammerater. Jeg har lært de ting jeg skulle og jeg har klaret min eksamener rigtig godt, men den oprigtige interesse har manglet. Jeg valgte at trodse tvivlen og forsætte – mest fordi jeg ikke vidste, hvad jeg ellers skulle. I dag står jeg så med en cand. pharm. i bagagen og jeg er stadigvæk i tvivl. Heldigvis giver farmaceutuddannelsen et hav af muligheder og jeg har nu et job, som jeg er rigtig glad for og som ikke er direkte relateret til min uddannelse. Lige nu har jeg ikke de vilde karrieredrømme, men værdsætter i stedet, at jeg har et job, der gør mig glad og et job, hvor jeg hver dag glæder mig til at komme på arbejde. Jeg vil gerne være god til mit arbejde og det er der jeg har mit fokus i øjeblikket. Jeg har aldrig decideret fortrudt, at jeg valgte at læse farmaci, men skulle jeg vælge i dag, havde jeg nok valgt at læse noget andet. Men hvem ved? Måske havde jeg haft samme tvivl, hvis jeg havde læst til folkeskolelærer…

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username