Pastasalat med asparges

Grøn pastasalat med asparges

Halløj derude. Jeg startede lørdagen med at iføre mig mine løbetights på vrangen for derefter at løbe en lille rolig løbetur på meget tom og sulten mave. På vejen løb jeg forbi en bager, der selvfølgelig skiltede med rundstykker til en flad 5’er og den fristelse kunne jeg altså ikke modstå. Resultatet blev, at jeg måtte løbe den sidste km med en bagerpose i hånden – ha – sikke et syn! Det var godt, at det stadigvæk var så tidligt, at jeg næsten ingen mennesker mødte. Nu er morgenbrødet spist og jeg er på anden kop kaffe – med sødmælk i dagens anledning. Kæresten er sendt af sted på en praktisk opgave og jeg burde faktisk være ditto praktisk herhjemme, men jeg tænkte, at jeg lige ville nå at dele denne opskrift på en skøn pastasalat med asparges inden dagen for alvor tager fat. Salten er god til både frokost, aften og picnic, og jeg er sikker på, at den bliver et sandt sommerhit herhjemme. Hav en fantastisk lørdag!

Læs også: Prøv denne lune pastaret med spinat og varmrøget laks

Pastasalat med asparges

Opskrift på pastasalat med asparges

Pastasalat med asparges

4 personer
Ingredienser
  • 350 gram tørret fuldkornspasta
  • 250 gram asparges
  • 200 gram pillede edamamebønner fra frost
  • 2 gavmilde spsk. grøn pesto købt eller hjemmelavet
  • 125 gram frisk mozzarella
Fremgangsmåde
  • Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. 
  • Knæk enderne af aspargesene og skær dem i mindre stykker. 
  • 2-3 minutter før pastaen er færdigkogt, kommes asparges og edamamebønner ned i gryden til pastaen og koger med de sidste minutter. 
  • Når pastaen er færdig, hældes vandet fra, pestoen røres i og der toppes med frisk mozzarella. 
  • Pastasalaten kan både spises lun eller kold.
Noter
Find opskriften på min hjemmelavede grønne pesto HER.

Flere opskrifter på skønne pastasalater

En god pastasalat kan man altid bruge og pastasalater findes jo i et utal af varianter. Her på bloggen har jeg delt en lille håndfuld af mine allerbedste opskrifter på pastasalater og jeg linker til dem i det nedenstående.

Der er denne skønne italienske pastasalat med cherrytomater, peberfrugt og oliven. Den er vendt i en skøn dressing tilsat en smule basilikum, der virkelig får den italienske stemning frem. Der er også denne pastasalat med broccoli, spidskål og bacon, hvor en dejlig creme fraiche dressing gør den ekstra cremet og lækker. Denne pastasalat med avocadocreme og varmrøget laks er en af mine favoritter til frokost eller som let aftensmad de sommerdage, hvor det er aller varmest. Sidst men ikke mindst er der denne pastasalat med kapers og oliven, som nok er den pastasalat, der oftest finder vej til vores middagsbord. Den er bare helt fantastisk. Hvilken er mon din favorit?

Læs også: Server for eksempel dette lækre foccacia brød til din pastasalat

Pastasalat med asparges

Instagram og Facebook

Følg mig gerne på Instagram (@lifebynan), hvor jeg dagligt deler hverdagsglimt og madinspiration. Jeg har også en Facebookside (LifeByNan), hvor jeg altid smider et link op til nye blogindlæg.

No images found!
Try some other hashtag or username