Kylling i kokoskarry

I dag er det den syvende dag på Roskilde Festival. I en uge har jeg levet alt andet end sundt og varieret og det kan efterhånden mærkes. Jeg glæder mig mere og mere til at komme hjem i mit eget lille køkken og lave skøn farverig mad, fremfor at spise mad, hvor mindst en komponent har været en tur i frituregryden. Fast food lægger sig altså bare lige lidt for tungt i maven og gør mig en kende doven og skidt tilpas. Det har sin charme at leve festivallivet, men efter en uge er jeg ved at have fået nok. Når jeg på søndag kommer hjem, tænker jeg, at det er denne kylling i kokoskarry, der skal på bordet, hvis energien altså er til det. Det er en af mine absolutte yndlingsretter, når det skal være sundt, men samtidigt gerne må gå lidt hurtigt. Jeg har delt opskriften med jer før, men jeg tænker, at den sagtens kan tåle et lille repost.

Læs også: Kylling i cremet tomatsauce

Kylling i kokoskarry

Kylling i kokoskarry
2 portioner

3 spsk. kokosolie
2 spsk. karry
1 spsk. gurkemeje
1 tsk. tørret koriander
1 rød chili (kan undlades)
1 løg
2 fed hvidløg
2-3 kyllingebryster i tern
2 forårsløg
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 dåse kokosmælk
Salt og peber

Tilbehør og topping
Ris/blomkålsris
1 forårsløg i ringe
1 æble i tern
1 håndfuld peanuts

Smelt kokosolien i en gryde og svits krydderierne deri. Hak chili, løg og hvidløg fint og kom det op i gryden. Steg til løgene er klare og tilsæt så kyllingen. Snit forårsløgene i ringe, peberfrugten og gulerødderne i strimler og når kyllingen er brunet af tilsættes grøntsagerne og til sidst kokosmælken. Lad retten simre i 15-20 minutter før du smager til med salt og peber. Servér retten på en bund af ris og/eller blomkålsris og top med forårsløg, æble og peanuts.

Inspirationen til opskriften kommer fra dygtige Julie.

Kylling i kokoskarry

  • Kan vi ikke lige tage en sndag mere? sndag
  • Startede morgenen med en grd til at varme mig phellip
  • Sndag starter langsomt
  • Efterr S lnge det ikke regner og blser er dennehellip
  • Menuen herhjemme stod i dag p kylling vendt i ghellip
  • Ville give alt for en hjemmelavet pizza til aftensmad ihellip
  • Bagt pasta med kylling og bacon er en favorit herhjemmehellip
  • rets frste produktion af bleskiver er i gang jul bleskiverhellip