Kikærtepandekager med fyld

Hej alle søde læsere derude.

Jeg hedder Line, og jeg har været så heldig at få lov til at lave et indlæg på Nadias fine blog. Til daglig blogger jeg på thefoodlover.dk, hvor jeg hovesagligt blogger om sund mad og sunde fortolkninger af klassiske opskrifter, men der skal også være plads til lækkerier og søde sager – både sunde og usunde. Min filosofi er, at sund mad ikke skal være kedeligt! Det skal være lækkert og velsmagende, fordi ellers er det da overhovedet ikke sjovt at spise sundt, vel?

Jeg har valgt at dele en mexicansk opskrift. Jeg elsker virkelig mexicansk mad, fordi det inkluderer en masse snask og ost – so what’s not to like? Jeg har lavet en lidt anderledes version af den klassiske taco, da jeg har valgt at bruge kikærtepandekager i stedet for taco-skaller. Kikærtepandekager er lavet på kikærtemel, som er fyldt med proteiner, hvilket giver en dejlig mæthedsfornemmelse. Jeg har fyldt dem med krydret mexi-kylling, lyn-syltede rødløg og så serverer jeg dem med snask, hvilket vil sige creme fraiche og guacamole-creme – klassisk mexi style.

Læs også: Speltpandekager med vegetarisk fyld

Kikærtepandekager med fyld

Kikærtepandekager med fyld – mexi style

2 dl kikærtemel (du kan købe det i helsekostbutikker og nogle større supermarkeder)
3 dl vand
2 tsk. salt
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. birkes

Fyld
150 gram kylling
½ dåse hakkede tomater
½ dåse majs
2 hvidløg
1 tsk. spidskommen
½ tsk. stødt chili
1 tsk. røget paprika (kan erstattes med almindelig paprika)
1 tsk. paprika
1 tsk. grilkrydderi (kan undlades)
2 tsk. salt (brug evt. røget salt)
Revet ost til toppen

Lyn-syltede rødløg (denne portion er en del større end hvad der skal bruges i retten, men så har du lidt ekstra til en anden god gang)
3 rødløg
2 dl eddike (her kan du bruge hvilken som helst eddike, som du har stående)
0,5 dl sukker, honning eller sukkererstatning (jeg brugte sukkerfri sukker fra EASIS)

Nem guacamole-creme
Blend med en stavblender 1 avokado, 0,5 dl neutral skyr eller creme fraiche, 1 lille fed hvidløg, salt og 1 spsk. citronsaft

Tilbehør
Salat
Skyr / creme fraiche

Bland ingredienserne sammen til kikærtepandekagerne og lad dem stå i 10 min. Imens laves fyldet.

Skær kyllingen i små stykker og steg den på panden. Når kyllingen er godt stegt så tilsæt hvidløg og steg lidt videre. Tilsæt krydderier og tomat og rør det godt rundt. Til sidst tilsættes majs og det stilles til side.

Begynd på pandekagerne. Varm en pande op til medium varme. Pisk lidt pandekagedejen godt igennem, da der godt kan forekomme lidt bundfald. Steg små pandekager og fortsæt til dejen er opbrugt. Når pandekagerne er færdige fyldes de med fyld og toppes med ost. Bag dem til osten er smeltet ved 175 grader varmluft.

Lav dine rødløg imens pandekagerne bager. Snit dine løg fint. Varm eddike og sukker op til sukkeret er smeltet. Tilsæt dine løg og lad det koge i 3-4 min. Tag det af varmen og lad det lige stå et par minutter. Hæld eddiken fra løgene og de er klar til servering! Lav guacamole-cremen og server pandekagerne med salat, skyr eller creme fraiche, de lyn-syltede rødløg og guacamole-cremen.

Kikærtepandekager med fyld